• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

След трагедията в Галиче местните искат изселване за фамилията на убиеца

След трагедията в Галиче местните искат изселване за фамилията на убиеца

/КРОСС/ Протест в Галиче се организира с искане за изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството на 18-годишното момиче, като жителите на селото се събират в центъра, предава bTV.

Хората се организираха в социалните мрежи. Те искат доживотна присъда за убиеца и промяна на закона.

Те недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.

Бащата на 18-годишната Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.

"Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени", настоя той.

Днес е погребението на Андреа и на него ще присъства цялото село.

Полицейското присъствие в Галиче беше засилено след убийството, за да се успокоят хората и за да се върнат редът и спокойствието в селото, каза в интервю за БНР кметът Страхил Стоянов.

Той коментира, че засега не се усеща някакво напрежение в роднините на заподозряното за убийството 17-годишно момче, както и сред останалите жители на Галиче, които имат все още непораснали деца.

Кметът каза, че заподозреният за убийството има присъда от миналата година, но не знае каква е тя.

"Трябва да има координация между органите на реда и кметовете на населени места, тъй като те най-добре познават хората", добави Страхил Стоянов.

Делчо Митев, председател на Сдружението на кметствата в България, от своя страна каза, че на среща в Дирекцията на полицията през март е бил поставен въпросът за засилено полицейско присъствие в малките населени места, както и за поставяне на камери на невралгичните места. Той сподели, че в село Брягово, където е кмет, има камери, но видеонаблюдението трябва да бъде разширено.

"Ако младшите полицейски инспектори отделят повече време на малките населени места, за които отговарят, а не стоят повече време в общинските центрове, където са полицейските управления, няма да има такива убийства като това в Галиче", каза още председателят на Сдружението на кметствата в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.