• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Георги Ганев: Защо не закрият Агенцията за приватизация?

Георги Ганев: Защо не закрият Агенцията за приватизация?

/КРОСС/ Увеличението на пенсиите няма да доведе до актуализация на бюджета, което е интересно, заяви за БНР икономистът Георги Ганев.
"На пръв поглед не се вижда никакво желание за реформи в правителството, не виждам и, колкото и да не разбирам от политическата част, някаква политическа конфигурация в полза на извършване на поне тези реформи, които от стопанска гледна точка са важни", коментира той.

"Иначе съобщенията днес са любопитни. Едно важно съобщение е, че може би до такава степен се изпълнява бюджетът по-добре от очакваното тази година, че няма да се наложи актуализация заради приетите промени в минималните пенсии. Което е интересно, защото това продължава втора поредна година", посочи икономистът.

Ганев коментира това, че бившият главен секретар на МВР Георги Костов ще поеме Агенция "Митници" така: "Не го познавам, само мога да кажа, че предишният опит с човек от МВР беше, светла му памет на господин Танев, положителен. А какво да очакваме от господин Костов, на този етап не знам, по резултатите ще го преценяваме."

Ганев коментира и законопроекта за спиране на продажбата на дялове и акции в държавните дружества.
"Единственото, което ме изненадва е защо покрай обявяването на края на процеса на приватизация, не се обяви и закриване на агенцията. От тази агенция вече няма нужда, защо не я закрият?"

Георги Ганев обясни как ще се отрази на инвеститорите подновяването на процедурата за концесия на Летище "София".
"Зле. Същото е и с БДЖ. Сменяме екипите, малко като, така да се каже, излиза едната петица, влиза другата петица, после се сменят по върховете политическите неща и хайде пак връщаме първата петица. Няма как да се отрази добре, защото това означава нестабилен партньор в очите не уважаващите себе си сериозни хора, които евентуално биха проявили интерес и към Летище "София", и към БДЖ."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не трябва да закриват агенцията, а да избесят агентите.

12.05.2017 19:47:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.