• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

БСП предлага решение на проблема със свръхдефицита

БСП предлага решение на проблема със свръхдефицита

/КРОСС/ „БСП лява България" ще внесе законопроект, който предлага решение за бюджетния дефицит, така че при осигуряването на средства за попълване на Фонда за гарантиране на влогове той да не бъде превишаван, обяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция след днешното заседание на ИБ на партията.

Едната идея е средства за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, който трябва да изплати гарантираните суми на вложителите в КТБ, да се вземат от резерва на Управление „Банково" в БНБ.
От баланса на управлението към 31 октомври, публикуван на сайта на БНБ, се вижда, че там има 4 млрд. лева.

Вторият вариант е да се търси ангажиране на ресурси от частните пенсионни фондове, които в този момент да се използват за повишаване на капиталоемкостта на Фонда за гарантиране на влоговете. „Не става въпрос за посягане на тези фондове, а за създаване на условия за инвестиции от страна на тези фондове в помощ на фонда за гарантиране на влоговете - вземания, които при всички случаи са осигурени и обезпечени от държавата", уточни Миков.

Миков изтъкна, че левицата наблюдава с интерес трите поредни варианта за актуализация на тазгодишния бюджет, внесени последователно от кабинетите „Орешарски", „Близнашки" и „Борисов". Той посочи, че БСП ще настоява за сериозен анализ какво налага актуализацията в тези размери, освен обективната, по думите му, причина - намалелите приходи.

Предстоящите промени в правилника за работа на XLIII НС са опит да се посегне на правата на опозицията, заяви Миков.

Левицата ще настоява за запазването на достигнатото по отношение на парламентарния контрол върху изпълнителната власт, директното излъчване на парламентарните заседания, включително заседанията на парламентарните комисии, както и постигнатото по отношение участието на неправителствените организации в работата на НС.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.