• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Гарнизов: Властта не е власт, правителството не е правитерлство, парламентът не е парламент, БНБ не е БНБ...

Гарнизов: Властта не е власт, правителството не е правитерлство, парламентът не е парламент, БНБ не е БНБ...

/КРОСС/Социалният антрополог Васил Гарнизов очаква скандалът в банковата сфера да повлияе на резултатите от предстоящите избори и призова да не се прибързва с избора на ново ръководство на БНБ. В тази ситуация, спооред него, обществото има нужда от откритост и честност, както и един рационален дебат - кое да платим и кое да не платим - и съответно в името на стабилността да приемем или не плащенето - или частичното плащане, или пълното плащане. 

По думите на Гарнизов агонията на този парламент и това правителство много се е удължила. Отдавна се изчерпи доверението към тях. Взеха решение за оставка и в този период, в който властта не е власт, правителството не е правитерлство, парламентът не е парламент, оказа се, че и БНБ не е БНБ и че някакви банки не са истински банки. Сега, каквото и да направят - това няма да бъде посрещнато с доверие. В тази банка (бел.ред. - КТБ) си държат парите големи държавни дружества. Такива например, от които зависи цената на тока, които ще претърпят огромни загуби. И в един момент трябва да увеличат цената на тока, за да си покрият загубите. Това Народно събрание трябва да сложи точка на своя живот и да се назначи служебен премиер, коментира Васил Гарнизов в интервю за Националното радио. 

Според Васил Гарнизов банковият скандал ще повлияе на политическата ситуация и няма съмнение, че БСП ще пострада тежко.

Ние сега искаме международен одит, но се видя, че международният одит е прикрил много по-големи банкови комбинации и измами, алчност, непремереност и нерационално управление и поради тази причина големи банки в Европа и по света гръмнаха. Нека и това да бъде дебат преди изборите. На кого имаме доверие? На кого да връчим контрола върху банковата ни система? - попита Гарнизов. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На мене.

15.07.2014 15:24:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.