• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

От догодина - протокол за правилно поставена газова уредба на МПС

От догодина - протокол за правилно поставена газова уредба на МПС

/КРОСС/ От 02.03.2014г. влизат в сила текстове от Наредба №Н-3/18.02.2013г. на МТИТС, регламентиращи изискването моторните превозни средства, на които се поставя газова уредба, освен протокол за монтажа й, да имат и протокол от техническа служба, удостоверяващ, че монтажът е извършен правилно, съобщават от пресцентърана МВР.

Както е известно, съгласно досега действащата Наредба № I-45/2000 г., при промяна на техническите характеристики на пътно превозно средство, се извършва промяна в регистрацията на базата на посочените необходими документи, които собственикът представя. От миналата година прегледът на газова уредба е част от годишния технически преглед на превозното средство. И в момента всеки собственик на МПС с газова уредба може да се яви в пунктовете на пътна полиция и след представяне на паспорт, протокол или други документи, удостоверяващи монтажа на уредбата, да поиска промяна в регистрацията.

И след 2 март 2014 г. ще продължи обслужването на собственици на МПС с монтирани газови уредби, тъй като пътните превозни средства, на които са били поставени такива уредби, са преминавали на периодичен преглед за техническа изправност. По силата на този факт не би следвало спрямо собствениците на тези моторни превозни средства да се прилагат санкции съгласно разпоредбите на ЗАНН.

В отделите на "Пътна полиция" е създадена необходимата организация за обслужването на гражданите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хрисопея

днес ме върнаха от Бургас,с аргумент,че нямат указания как да процедират

25.11.2013 15:19:49

Мирослав

Какво всъщност се опитва да каже тази статия?

25.11.2013 13:02:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.