• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Румен Гечев: Не се получи опитът на ГЕРБ да злоупотребят с близо 8 млрд

Румен Гечев: Не се получи опитът на ГЕРБ да злоупотребят с близо 8 млрд

/КРОСС/„Не се получи опитът на ГЕРБ да злоупотребят с близо 8 милиарда на българските граждани".

Това каза в ефира на НОва телевизия депутатът от "БСП - лява България" Румен Гечев. 

Той обясни, че 60 на сто от парите за пенсии в момента идват от държавния бюджет.
„Като накарате хората да си прехвърлят част от парите в НОИ, освобождавате средства от бюджета, които после се изразходват", заяви Гечев.

Според него има „някакъв заговор"и се води се кампания срещу пенсионните фондове с цел да се прехвърлят пари, за да се освободят средства за бюджета.

В един хубав ден някой се сетил, че хората можело да имат избор. Как така в противоречие с коалиционните партньори се взема такова решение? Очевидно е - освобождават се пари за бюджета, което не казвам, че е кражба. Срамното е, че се прави без разчети, подчерта Гечев. Самият Горанов обаче заяви, че тези пари ще се използват за бюджета, за обслужване на държавен дълг и за бюджетен дефицит. Горанов заговори и за Сребърния фонд, космически станции сигурно да строим, каза червеният депутат.

Нали има избор - ами то и изтеглянето на парите от КТБ не стана без медийна среда. Сега взе да се говори за здравината на пенсионните фондове. КТБ имаше проблеми и това предпостави възможността да бъде убита. Може да има проблеми с пенсионните фондове, но нека да се направи втори одит, за срок от три месеца и да се види, посочи Гечев.

Реформаторският блок може да се присъедини към нас и ние ще искаме външен одит на пенсионната система. Не е ли разумно да се направи анализ за три месеца и тогава да се вземе решение? Управляващите могат да го сторят, но не може за два дни да се решават съдбите на четири милиона души, смята Гечев.

Много хора стояха под гъбата КТБ, но по времето на ГЕРБ активите на банката се увеличиха три пъти. Всички държавни фирми отидоха в тази банка и това може да стане само с нареждане на премиера. Нека някой пита г-н Борисов как така се случи, че всичките държавни предприятия са там - какво го наложи, срещу какво, заяви Гечев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.