• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Румен Гечев: БСП трябва да използва най-доброто от себе си, за да може да спечели изборите

Проф. Румен Гечев: БСП трябва да използва най-доброто от себе си, за да може да спечели изборите

/КРОСС/ „Нито който и да било председател на партията, нито отделен партиен комитет може да решава, кой ще бъде или няма да бъде в листата. Това решава конгресът” това каза в интервю за предаването „Беновска пита” по Канал 3 проф. Румен Гечев от БСП.

„Нашите първични партийни организации правят предложения. Най-вероятно това ще стане през м. февруари. И през месец март, вероятно до края на март, тези предложения на първичните организации идват в Националния съвет. И Националния съвет ще прецени, как ще се формира листата”, допълни той. Думите му са във връзка с това, дали Сергей Станишев трябва да влезе отново в листата на БСП за евродепутати.

Проф. Гечев изрази мнение, че БСП трябва да използва най-доброто от себе си, и в България, и извън нея, за да може да спечели изборите. „Има сериозни аргументи, Станишев да е в Европарламента, но това не го решавам аз. Това го решава колективен орган – Националният съвет”, заяви социалистът.

На въпрос, ако трябва да избира между номинациите на Деница Златева и Сергей Станишев, Румен Гечев отговори: „Ще Ви отговоря по този начин: Когато сега разглеждаме листата за Европарламента, ще бъде добре всички кандидати на една страничка да напишат, какво са направили до момента. Няма значение кой какви позиции е заемал на международното поле или тук.

Важно е, каква му е квалификацията, какъв му е опитът”. „Моето мнение е, че гласуването трябва да бъде тайно. Тъй като това ще освободи хората от всякакви влияния и те ще могат да гласуват по съвест. Защото от това гласуване в Националния съвет ще зависи, как ще се представи БСП”, подчерта Гечев, в отговор на въпрос, дали гласуването за номинираните кандидати от БСП трябва да бъде явно или тайно.

„Въпросът за БСП не е личностен, той не е точно , кой против кого е или какви лични планове има. Въпросът е, че ако ние… а ние искаме да спечелим предсрочните парламентарни избори, искаме да се представим много добре през есента на местните избори, за да стане това, ние трябва да спечелим изборите за Европарламента”, каза още проф. Румен Гечев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.