• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Румен Гечев: ГЕРБ преизбраха управата на БНБ, която проспа КТБ

Румен Гечев: ГЕРБ преизбраха управата на БНБ, която проспа КТБ

/КРОСС/ Всички, освен БСП, подкрепиха предложението на БНБ за банкова ваканция

„Факт е, че ГЕРБ преизбраха управата на банката, която проспа КТБ". Това заяви народният представител от „БСП за България" проф. Румен Гечев по БТВ. Професорът по икономика бе категоричен, че трябва да бъдат разсекретени стенограмите, за да може обществото да види какво е поведението на БНБ. „Навсякъде се разсекретвяват грами, след като мине определен период. Подобни практики има и в Англия, и в САЩ, където са били отворени стенограмите на централната банка на щатите, която обслужва 70% от световната доларова търговия", даде пример с други държави проф. Румен Гечев.

„Втората стенограма от втората среща при президента също трябва да бъде декласифицирана", посочи Гечев. Той обясни, че когато се отвори стенограмата от ключовото заседание на БНБ, ще се види, че всички, освен БСП, подкрепят предложението на централната банка за банкова ваканция.

Случаят с КТБ е политическо инженерство

Румен Гечев подчерта, че от стенограмите ще стане ясно нещо много важно. „Нагнетява се обстановката и се прави извънредна среща в БНБ. След това се правят две срещи при президента. Накрая ще излезе наяве, че нагнетяването на напрежението е било изкуствено. Защото се оказва, че нямаме нужда от банкова ваканция, нямаше нужда от извънредно законодателство, защото след срещите при президента, не сме променили нищо в законите. Следователно това е един изкуствен проблем, от което следва, че някой е искал да раздуха случая с КТБ за политическо инженерство", заключи проф. Гечев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма такава наглост ! САМО ЧЕРВЕН КАПУТ МОЖЕ ДА РЪСИ ТАКИВА НЕБИВАЛИЦИ . КОЙ ОКРАДЕ БАНКИТЕ ПРИ ЖАН БЕ ГОВЕДО ДОЛНО ???

13.06.2017 17:49:21

Анонимен

ВИЕ ПРОСПАХТЕ КТБ И НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА УЩИПАНИ И НЕВИННИ.ЦАРЕ СТЕ ПО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ВИНА

13.06.2017 06:55:37

Анонимен

Тоя ПРЕСТЪПНИК няма ли да го разобличат най-после като Главно действащо лице по ограбването на БНБ и БЪЛГАРИТЕ през 1995-97 г. ?! Какво се прави на ритнат от кон и будалка читателите? Мястото му е в кауша - до живот и да върне откраднатите МИЛИАРДИ $, € и ЛВ. !

12.06.2017 11:04:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.