• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Дуото Генова-Димитров пристига в София

Дуото Генова-Димитров пристига в София

/КРОСС/ Световноизвестните български пианисти Аглика Генова и Любен Димитров - „клавирното дуо на младата генерация" (Клаудио Абадо), пристигат в София за два съвместни проекта със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на Йордан Камджалов.

На 20 февруари в Зала „България" те ще изпълнят Концерт за две пиана, ударни инструменти и оркестър на Бела Барток, а само броени часове по-късно, за пръв път от 15 години, влизат в Студио 1 на БНР за звукозаписна сесия с Оркестъра за планирания компактдиск на лейбъла БНР.

Специално за тази сесия на Генова и Димитров, клавирният гигант „Ямаха" внася от Германия чисто нов концертен роял от най-актуалната серия CFX на стойност над 120 хил. евро, който да партнира най-пълноценно и в съответствие с артистичните изисквания на Генова и Димитров на втория инструмент в студиото.

По информация от централата на Yamaha, до този CFX инструмент все още не се е докосвал нито един пианист и специално обучен акордьор-техник на компанията ще се занимава с поддръжката му.

Yamaha следва примера на немската клавирна фирма Seiler, която превози роял до Солт Лейк Сити, за да може той да прозвучи под пръстите на двамата българските пианисти при откриването на Зимните олимпийски игри.

Броени дни преди пристигането им в България, най-новият компактдиск на Аглика Генова и Любен Димитров беше пуснат на световния музикален пазар от германския лейбъл CPO Classics. Албумът на двамата пианисти съдържа програма от оригинални творби на Ференц Лист за две пиана, изключително рядко срещана в световната дискография.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.