• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Прокуратурата нищи измама със земи във Враца

Прокуратурата нищи измама със земи във Враца

Враца /КРОСС/ Семейство от Враца се оплака, че е станало част от измамна схема с недвижими имоти. Татяна Цонова и Георги Иванов сигнализираха в редакцията на „Конкурент", че са били изиграни от собственик на местна фирма, който в продължение на месец отказва да им плати цялата сума за продадените земи.
Сделката с 10 дка в Лесура се осъществила в средата на януари. Дни преди това Георги и съпругата му обиколили няколко фирми, които се занимават с продажба на земи, за да изберат най-високата цена. Нивите са наследствени и по съдебен ред са разделени между наследниците Гина Тошева, Ценка Вачева и Татяна Цонова. Трите жени решили, че ще продадат земите си, а с проучването на пазара се заел Георги.
След като проучили няколко оферти решили да сключат сделката с врачанската агенция NIK Real Еstate. Срещнали се с управителя Николай Ангелов, който им обяснил, че ще им плати по 750 лв. за дка, или иначе казано, ще вземат общо 7 500 лв.
„Стиснахме си ръцете и той ни плати 3 600 лв. Раздели сумата на трите по 1 200 лв. Изпрати ни при нотариуса и след това ни каза да се върнем, за да ни плати и останалите пари. Съгласихме се, като не сме очаквали да ни излъже след това. Отидохме при нотариуса, заедно с жена му и осъществихме сделката. Като се върнахме обаче той ни каза, че парите са му само по стотачки, съвсем нови и да минем друг ден, за да ни даде останалата сума", разказа Татяна.
От тогава до сега почти всеки ден семейството не спира да посещава агенцията и да претендира за останалата сумата в размер на 3 900 лв. Последният път, когато са ходили до фирмата, съпругата на Ангелов дори извикала полиция, за да изгони клиентите. Тогава трите жени и Георги разбрали, че няма да вземат парите си по лесния начин и отишли да подадат жалба в прокуратурата във Враца.
„Съвсем случайно избрахме да отидем при него и други фирми ни предлагаха тази цена, но човека ни се стори стабилен и затова решихме да продадем земите си на него. Кой е предполагал, че ще ни подведе така", изрази огорчението си Татяна.
Съвсем друго обаче е обяснението на управителя на агенцията за недвижими имоти Николай Ангелов, когото потърсихме за коментар. Той заяви, че тези обвинения са пълна лъжа, а измама може да има, но не от фирмата, а в семейството.
Според Ангелов, докато са уреждали сделката, е държал постоянна телефонна връзка със съпруга на Татяна. Георги дори бил човекът, който му предложил да направят покупко-продажбата и пред наследниците Николай да даде само 3 600 лв., като обясни, че цената е по-ниска затова, че земята е необработваема. Управителят не се съгласил и броил на Георги, в присъствието на трите наследнички, общо 8 000 лв.
„Платих му по 800 лв. на декар, а не по 750 лв., защото земята е хубава. Очаквах, че може да има проблем след това между наследниците, защото предположих, че мъжът ще се опита да ги излъже с цялата сума. Въпреки това при нас нещата са чисти. Дадох му общо 8 000 лв., само по банкноти от 100 лв. и го предупредих да ги брои внимателно, защото са нови. Не знам дали тези жени разбраха колко пари получиха за нивите или не. Те избраха Георги да вземе парите", обясни Ангелов.
Според управителя на агенцията, най-вероятно след сделката една от наследничките е разбрала за измамата, поразпитала е колко пари струва обработваемата земя и тогава е лъснала схемата на Георги. Мъжът обаче категорично отрече да е вземал парите и заяви, че единственото му желание тогава е било да помага на трите жени. Георги и наследничките са категорични, че ще търсят останалите 3 900 лв. по всички възможни начини и пред всички съдебни инстанции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.