• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ч. Георгиев: Съдържанието на договорите за заема е ужасяващо

Ч. Георгиев: Съдържанието на договорите за заема е ужасяващо

/КРОСС/ Нищо не налагаше новият дълг да бъде в такъв голям размер. От тук нататък нещата ще се решават само от финансовия министър. Този договор беше сключен абсолютно задкулисно. Никой не разбра как са избрани тези банки, каза депутатът от БСП Чавдар Георгиев в интервю за БНТ.

„Съдържанието на договорите е ужасяващо. Най-ужасното е, че ние подписахме един празен чек. Ние сме се съгласили на нещо, което други ще определят, а ние няма да можем да оспорваме", посочи той.

„Условията на дълга са загробващи, от тук нататък са възможни и най-лошите сценарии за България. Най-лошият сценарий е да не го обслужваме. В този случай в страната ще пристигнат кредитори, които ще изложат всичко за публична продан, включително и подземните ни ресурси, посочи Георгиев.

Договарянето между ГЕРБ и ДПС по финансови, икономически и данъчни въпроси е явно, посочи Георгиев и допълни, че гласуванията до момента го доказват.

„ГЕРБ и управляващото мнозинство си купиха финансов комфорт", каза Георгиев и прогнозира, че управляващите ще пропилеят бързо взетия заем.

„Оттук нататък все повече и повече ще изпадаме в зависимост от външните кредитори. Изходът е лява политика, насочена към развитие на икономиката", обеляза депутатът.

Защо трябваше да се дават 3 млрд. лв. на Фонда за гарантиране на депозитите, а той да ги даде за КТБ, попита Георгиев. „Фондът и в момента има 2 млрд. лева. И те стоят в БНБ", посочи той.

„Ще направим всичко възможно този дълг да бъде най-малкото редуциран и да оспорен пред Конституционния съд", заяви депутатът от БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.