• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кристалина Георгиева: "Данъчните убежища" са заплаха за ЕС

Кристалина Георгиева: "Данъчните убежища" са заплаха за ЕС

/КРОСС/Посветила съм живота си на служба на обществените интереси - първо като преподавател, а по-късно и като висш мениджър в Световната батка, а през последните пет години и като еврокомисар.

Така започват писмените отговори на въпросите, изпратени до Кристалина Георгиева от постоянните комисии в ЕП преди изслушването й на 2 октомври. Всички кандидати за еврокомисари са получили такива въпросници и трябваше да ги върнат с отговори днес, когато започват първите препитвания на членовете на комисията на Юнкер. Първите четирима, които застават пред ЕП са Сесилия Малстрьом, Гюнтер Йотингер, Невен Мимица и Кармену Вела.

Нашият кандидат за еврокомисар с ресор бюджет и човешки ресурси - Кристалина Георгиева, заявава в своите отговори, че ще работи в тясно сътрудничество с Европарламента за повече ефективност на харчовете на Съюза и по-безкомпромисна битка с измамите.

„Предложението от 2011 г. за нов ДДС, свързан с функционирането на един пазар все още е на масата", казва също така Кристалина Георгиева в писмените си отговори. „Комисията потвърди, че данъкът върху финансовите трансакции би могъл да бъде важен собствен ресурс на Съюза", допълва тя.
„Трябва да продължим да обръщаме изключително внимание върху контрабандата на цигари, тъй като всяка година заради нея се ЕС и страните членки губят 10 млрд. евро данъци", заявява г-жа Георгиева. И подчертава, че е готова да подпомогне различни ключови инициативи за борба с това явление, като например Протокола от Рамковото споразумение за контрол над тютюна на Световната търговска организация (СТО).
Тя също така смята, че организираните измами с ДДС са сериозен и все по-разразстващ се проблем, който заслужава пълното й внимание.

Кристалина Георгиева също така вижда в „данъчните убежища" (офшорните зони) заплаха за приходите на страните членки на ЕС и за данъчната справедливост като цяло. И затова възнамерява да си сътрудничи с колегата си, отговарящ за данъчната политика, за това, страните членки да са в състояние да съберат всички данъци, на които имат право.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.