• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Митов: Русия не е изпращала писмо за номинацията на Кристалина Георгиева

Митов: Русия не е изпращала писмо за номинацията на Кристалина Георгиева

/КРОСС/ Евродепутатът Андрей Ковачев апелира Ирина Бокова да се оттегли от надпреварата.

Мисля, че това е абсолютно логичното. Тя не е официалният кандидат на Република България. Влиза много сериозен претендент. Г-жа Георгиева има всичките шансове за тази позиция. Просто госпожа Бокова има по-малък шанс и тук аз апелирам, и преди го направих, към госпожа Бокова. Нека все пак да запазим някакво достойнство, заяви Ковачев.

Вече стана ясно, че Ирина Бокова продължава да участва в избора на генералния секретар на ООН в лично качество. Генералният директор на ЮНЕСКО остава в списъка на кандидатите за поста генерален секретар на ООН, въпреки решението на българското правителство да предложи нов кандидат в лицето на европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева, съобщи новозеландският дипломат Джерард ван Бохемен, председателстващ Съвета за сигурност на ООН през септември. Според него възникналата ситуация е обсъдена на закрито заседание на Съвета за сигурност.

По повод снощното заседание на Съвета за сигурност министърът на външните работи на България Даниел Митов заяви, че е поискано разяснение какво означава единствен кандидат.

Не е изпращано писмо от Русия и други страни с възражение във връзка с номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. - каза Митов и допълни: Снощи Съветът за сигурност взе решение да разгледа въпроса. Взе решение да разпространи писмото на министър-председателя Бойко Борисов до всички държави - членки на ООН и по този начин Кристалина Георгиева става официална номинация за генерален секретар на ООН, която е единствената номинация на Република България за този пост.

Няма никакъв проблем от тук нататък да я защитаваме и да работим за номинацията на госпожа Кристалина Георгиева, за която смятаме, че има големи шансове. Няма да коментирам държави, няма да коментирам други кандидати. Ще работим с всичките си сили да съберем подкрепа от източноевропейската група, от държавите - членки на източноевропейската група в ООН, ще работим за това госпожа Кристалина Георгиева да се представи добре на изслушването, да събере максимална подкрепа в Съвета за сигурност.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Митуф, да те пратят на Луната, пендел недъгав!

30.09.2016 21:00:08

Анонимен

А защо не работихте за кандидатурата на Бокова? Тя има много по-големи шансове.

30.09.2016 14:09:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.