• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на НС

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на НС

/КРОСС/ С гласовете на ГЕРБ, ДПС и 1 глас от „Воля" Галина Георгиева беше избрана за член на Съвета за електронни медии. Срещу кандидатурата се обявиха от БСП и „Обединени патриоти".

В представянето на Георгиева председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов изтъкна, че е работила в редица медии, кабелни оператори и интернет доставчици: „Вярвам, че професионалната ѝ биография е добър атестат за отговорната работа, която се изисква от членовете на СЕМ".

Кандидатът на левицата Ия Петкова не получи достатъчно подкрепа, въпреки че за нея гласуваха от БСП, „Обединени патриоти" и 7 депутати от „Воля".

Александър Симов от левицата остро се възмути, че опозицията е загубила своето представителство в СЕМ: „До момента в СЕМ представителят на парламентарната квота беше от опозицията. Осигуряваше нормална работа на този орган. Сега в момента мандалото хлопна и отново осигури пълна диктатура на единодушието".

Професор Станислав Станилов от „Обединени патриоти" упрекна и двете кандидатки: „Аз зададох на тези двете момичета един въпрос, те не можаха да ми отговорят абсолютно нищо. Те не разбраха какво ги питам. Толкова падна нивото, че аз просто нямам думи".

Галина Георгиева заема мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича днес.

ДПС и ГЕРБ отново доказаха, че управляват в коалиция, заяви още Симов след избирането на Георгиева в кулоарите на парламента. Той изрази позицията на социалистите, че цензурата в медийния регулатор става все по-голяма: „Делян Пеевски превзе и СЕМ. ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски...В момента сложиха една удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което ѝ кажат. Политическите андроиди в СЕМ се увеличават с един и гласуванията там ще стават все по-единодушни".

Вежди Рашидов, чието предложение е новият член на СЕМ, категорично отрече обвиненията: „Ако има някой в този парламент, който да е изказал публично позицията си за Пеевски, това съм аз. И това говорене не е ползотворно и не е хубаво. Аз съм имал мъжеството да кажа много неща, помните добре или не помните това. Такова говорене не е опозиционно, то не е градивно, а е обидно. Не бива да го прави Сашо, Сашо е умен човек, когото аз безкрайно уважавам за това, че е интелигентно момче, но тази форма на говорене обижда едни млади момичета".

„Изборът на новия член на Съвета за електронни медии не е политически, нито е взет под формата на натиск", коментира от своя страна депутатът от ДПС Велислава Кръстева.

„Ами аз имам много кратък коментар, колеги, това е израз на висша политическа безпомощност подобен коментар и го доказва опитът да си измиват ръцете с нашия колега Пеевски или с ДПС, което те правят обикновено, когато претърпят политически провал", каза Кръстева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.