• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Татяна Буруджиева: Кристалина Георгиева винаги е била един чиновник

Татяна Буруджиева: Кристалина Георгиева винаги е била един чиновник

/КРОСС/ „Кристалина Георгиева не случайно не беше номинирана още от началото за генерален секретар на ООН, защото тя не може да отговори на някои от изискванията да ръководиш тази организация. Едно от тях е кандидатите да са минали през политически избори, процеси и т. н".

„Кристалина Георгиева винаги е била един чиновник". Това каза пред БТВ политологът Татяна Буружиева.
Според политолога Даниел Смилов няма правило, което да възпрепятства кандидатурата на Кристалина Георгиева да замени тази на Ирина Бокова. По думите му дори няма забрана една страна да участва с двама кандидати.

Според него трябва да бъде предприет такъв ход, който да максимизира нашите шансове да имаме добро представителство. „Кристалина Георгиева е силен кандидат и генерира голяма подкрепа, която ще бъде видяна в най-близко бъдеще", каза Смилов.

На политическа тема Буруджиева коментира, че при българските политици няма предвидимост и това ни кара да се чувстваме по специфичен начин притеснени. От политиците в другите държави хората очакват да дадат решения, а нашите политици са свикнали заедно с нас да плачат на рамо, решения не се дават, заяви политологът. Тя допълни, че при нас винаги каруцата е преди коня - случват се важни неща, но няма модел как да бъдат решени, няма изработени от политиците приоритети и каузи.

Даниел Смилов заяви, че ГЕРБ води кампания през премиера Бойко Борисов с идея на 2 октомври щафетата да бъде предадена на истинския или формалния кандидат на ГЕРБ. По думите му те залагат на харизмата, на доверието, което има в премиера, за да издърпа кандидата, който ще бъде посочен на тази дата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.