• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Туроператорите са умерени оптимисти за зимния сезон

Туроператорите са умерени оптимисти за зимния сезон

/КРОСС/Туроператорите изразяват умерен оптимизъм за предстоящия зимен туристически сезон, заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на туристическия форум "Go2Balkans".

Георгиева коментира, че записванията вървят добре, разчита се и на резервации в последния момент:

Ние специално очакваме ръст и интерес на такива сравнително по-нови пазари, каквито са Холандия, Молдова, Словакия. Имам предвид пазари, които изявяват интерес към нашия зимен туристически продукт. Като цяло очакваме интерес от съседните страни - Гърция, Румъния, Турция. Надяваме се на интерес и от страна на руснаците, които традиционно посещават нашите летни и зимни курорти с цел почивка. Очакваме поне толкова добър сезон, колкото беше миналият, знаете, че миналият зимен туристически сезон завърши със 7% ръст на туристи.

Има вече подадени заявления за определяне категорията на ски пистите в България във връзка с новата наредба за тях. Създадена е комисия и правилник за нейната работа, каза заместник-министър Георгиева. Тя уточни, че през следващата седмица ще бъде готова методиката за определяне на вида на ски пистите и има готовност за прилагане на практика на наредбата.

Ирена Георгиева подчерта, че Министерството на туризма ще подкрепя всяка инициатива за създаване на общи туристически продукти между балканските страни. Тя посочи, че такава възможност има и в рамките на Дунавската стратегия, в частност за развитието на културно-историческите маршрути.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.