• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Бабикян: Коалиция между ГЕРБ, РБ и ПФ ще е по-скоро аритметична, отколкото политическа

Бабикян: Коалиция между ГЕРБ, РБ и ПФ ще е по-скоро аритметична, отколкото политическа

/КРОСС/ „Не мисля, че от вчера има някакви драматични промени. Имаме общо взето три варианта - тройна дясноцентристка коалиция между РБ и ПФ - едно такова правителство би могло да разчита на по-широка подкрепа, но само по определени теми." Това заяви в сутрешния блок на БНТ политологът Даниел Смилов и добави, че според него най-малко вероятно е да има широка коалиция, като този вариант е дори по-немислим отколкото провеждането на новини избори, което е вторият вариант.

„Не съм сигурен колко хора се интересуват от това какво ще бъде правителство. Хората размишляват „горе - долу" - ние долу, те горе", каза от своя страна Арман Бабикян.

По негови думи тази седмица се открива нова страница преговори, наречени „КТБ".

„Мисля, че оставаме на варианта правителството и управляващото мнозинство да е съставено от ГЕРБ, РБ и ПФ, но да има и допълнителна подкрепа от останалите партии, без това да води до техен пряк ангажимент що се отнася до правителството. Проблемът с КТБ беше отлаган, така че в един момент той ще излезе на преден план. На мен обаче ми се струва, че тази нова тематика не може да доведе до ново радикално разбъркване и създаването на „коалиция КТБ", добави Смилов и допълни, че ако ГЕРБ, ПФ и РБ не се разберат за банката, има огромна вероятност да се заговори за нови предсрочни избори.

„Има нещо, за което Борисов е прав - много е сложно да подпишеш договор с подобен субект без да си сигурен. Коалициите все пак са аритметични, а не толкова политически", коментира Бабикян преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Реформаторският блок има устав и начин, по който се взимат решения. Този проблем на ГЕРБ може лесно да бъде изчистен. Това са технически варианти, които ми се струва, че не трябва да излизат на преден план. Фактът, че излизат обаче показва, че преговарящите имат интерес да забавят коалицията или да си оставят врата отворена за други партньори", на мнение е Даниел Смилов.

„Много е важно, ако преговорите продължат, то те да се водят за това какво трябва да се прави. Това може да бъде стабилна база за договореност", допълни той.

„Тази тройна коалиция (ГЕРБ, РБ и ПФ бел.ред.) за мен е необяснима", вметна от своя страна Арман Бабикян.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.