• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Жельо Бойчев: ГЕРБ демагогстват с парите за партиите

Жельо Бойчев: ГЕРБ демагогстват с парите за партиите

/КРОСС/ ГЕРБ демагогстват с парите за партиите". Този извод направи народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев пред Нова телевизия. „Свидетели сме на безотговорно поведение от страна на ГЕРБ. Очевидно предизборната кампания вече е започнала", допълни той. Според него, ако ГЕРБ са искали да променят изборното законодателство, са имали достатъчно време от 6 ноември, когато се проведе референдумът, до сега. „Имат мнозинство в това събрание. Този проект можеше да бъде гледан в комисиите до сега и можете да се случи. Те искат да излъжат българските граждани", категоричен е народният представител. Бойчев попита след като ГЕРБ държат на мнението на хората, защо са приели държавния бюджет с тази субсидия за политическите партии. „Това е върхът на наглостта и демагогията. И това става в края на ноември. Защо тогава не се съобразиха?", коментира депутатът.

Според Бойчев големите въпроси са кога точно управляващите са разбрали волята на народа - когато приключи референдумът и два месеца нищо не се направи по тези въпроси или сега, преди началото на предизборната кампания, когато всички са много наясно, че няма как не само да се направят промени в изборното законодателство, а да се смени избирателната система. „Или разбраха вота на референдума, когато приеха държавния бюджет на първо четене, а на второ четене не промениха чл.61, в който се урежда държавната субсидия", каза още той. По неговите думи сме свидетели на провокация към новоизбрания президент Румен Радев, с която се цели, встъпвайки в длъжност, той да наруши конституционните си задължения. „БСП е внесла декларация в рамките на НС, в която изразяваме мнението си, че зачитаме волята на българските граждани за промяна в избирателната и политическата система в България, заявяваме, че сме готови за въвеждане на мажоритарен избор в смесена избирателна система и настояваме да започне подготовката на това законодателство, защото това предполага въвличане на широк кръг хора при изработването му", подчерта Жельо Бойчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.