• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Валутният борд няма да падне със сигурност

Валутният борд няма да падне със сигурност

/КРОСС/Валутният борд няма да падне със сигурност. Това важи не само към днешна дата, но и към никаква дата. Приказките на Бойко Борисов и ГЕРБ са излагация за тях. Чуждите посланици са запознати много добре, че няма абсолютно никакъв шанс борда да се срине. Така икономистът Владимир Каролев коментира заплашителните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за падането на валутния борд. Твърденето на икономиска бе подкрепено и от депутата от Коалиция за България Георги Кадиев. Двамата коментираха тематав сутрешния блокна ТВ7.

Аз също не виждам никакви рискове за борда. Самото говорене за тази възможност създава усещането за риск. Аз не съм усетил никакво напрежение. Банковата система е едно от стабилните в България. От ГЕРБ искат да създадат усещането, че държавата се срива и управлението е много лошо, отбеляза Кадиев.

Пенсионната реформа трябва да се случи. Колкото по-рано, толкова по-добре, защото иначе ще е тежко за всички пенсионери и такива, които не сме още в пенсионна възраст. През 2010 година ГЕРБ стартираха някаква половинчата реформа. Проблемът е много прост. Той се състои в многото изключения за ранното пенсиониране. Това е абсурдно, категоричен бе Каролев.

Георги Кадиев пък бе мнение, че друг проблем са телковите пенсии. "В момента такива пенсии са над 900 000. Това говори за корупция и огромни проблеми. По този начин нарастват разходите, а приходите падат", обясни червеният депутат. Според Каролев "най-големият абсурд е, че тези пенсии не ти забраняват да работиш. Взимаш пенсия за инвалидност и в същото време си работиш", даде пример икономистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Когато неграмотни политици плашат хората - зле за простите, които им вярват. Ако Борисов разбираше много от валутен борд, икономика и управление на държавата, нямаше да назначава хора без грам образование и нямаше да върне България 15 години назад. Ама той реши, че може да лети, да рита футбол и да управлява държавата от телевизорите...а така не става!

19.12.2013 14:22:04

Специалиста

На всяка лъжа и тъпотия казана от Бойко Борисов , не трябва да се отдава такова значение , че чак и да се коментира !Това е проблем в България - вместо да убият глупака с мълчание , нашите слугински медии разнасят и преповтарят всяка очевадна тъпотия казана , от глупака който им плаща!!!

19.12.2013 10:28:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.