• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Миков отказал на ГЕРБ да стане пак шеф на НС

Миков отказал на ГЕРБ да стане пак шеф на НС

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направил изненадваща оферта на водача на социа­листите Михаил Миков - предложил му да стане отново шеф на парламента като част от формулата за „споделената отговорност" на управлението. Това споделиха пред „Преса" източници от преговорните екипи. Миков отклонил предложението с мотива, че апаратът на „Позитано" 20 няма да позволи това. В централата на ГЕРБ твърдят, че първоначалната идея на Борисов била „споделената отговорност" за властта да е между ГЕРБ и БСП и той бил готов да даде на социалис­тите поне 4 министерства. Тя обаче среща отпора на червените, които продължават да твърдят, че трябва да останат в опозиция. В ГЕРБ приемат това като бягство от решаването на проблемите на нацията в този критичен за страната момент.

Днес в 9 ч. лидерите на двете партии ще се срещнат на четири очи в парламента. Поканата е на Борисов. Това е първата им официална среща, след като Миков оглави столетницата. Най-вероятно Борисов ще предложи сближаване на позициите по ключови въпроси, на първо място - КТБ и актуализацията на бюджета. Другият спорен момент е мораториумът върху строителството на АЕЦ „Белене". Тук от ГЕРБ са склонни да отстъпят с уговорката, че централата може да се изгради, но не с държавна помощ. Ще се търси подкрепа от левицата за промените в съдебната система и в сектора сигурност.

Борисов вече обяви, че в 11 ч. в понеделник свиква повторно актива на партията си, за да докладва резултатите от консултациите, но е възможно разширеното съвещание да бъде отложено с ден-два, а утре да се събере само парламентарната група.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.