• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тайни изследвания: БСП напред, Марешки трети, ДОСТ бие ДПС

Тайни изследвания: БСП напред, Марешки трети, ДОСТ бие ДПС

/КРОСС/ Смазваща преднина на БСП на изборите показват данни от вътрешно социологическо проучване, поръчано от една от партиите. 25,3% за „левите" сочи телефонно изследване с 812 абонати.

17,5% печели ГЕРБ към този момент. 12,8 на сто от анкетираните дават доверието си на „Воля" на варненския бизнесмен Марешки. На четвърто място са обединените патриоти, които са одобрени от 6,8%. Пети са ДОСТ с 3,9 на сто, а след тях идва ДПС с 2,7 на сто. „Нова република" получава подкрепа от 2,3%, следвани от „Да, България" с 1,9 на сто. 1,4 има коалицията АБВ - „Движение 21".
Другите участници са под летвата на единицата.

Повечето социологически агенции дават почти равен резултат за основните конкуренти ГЕРБ и БСП. Според някои експерти близките резултати са плод на стремеж да се вдъхне оптимизъм на формациите и да се мобилизират твърдите електорати да отидат масово да гласуват на 26 март. Същите експерти смятат, че в други тайни изследвания е възможно ГЕРБ да води здраво на БСП. Особено интересни са проучванията в отделни региони, но те се пазят в голяма секретност и са база за промяна на действията на партиите там.

За никого не е тайна, че някои агенции имат договори и дългогодишни отношения с основните политически сили. От тях те получават заявки за анкети, които са скъпо платени.

Източник: Frog news

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Алооооо.... Крос , не ви ли свърши червената боя , леваци

24.03.2017 10:50:47

Анонимен

Стратегия, изпратена от Москва за разиграване на президентските избори. Нинова обаче многократно отказва да коментира съществуването на подобен факт. От ДАНС, която е еквивалент на ФБР са получили копие от документите, изпратени от Русия до лидера на БСП. Но изключително малък е броят на лицата, които са се запознали с този документ. В него са включени препоръки да се правят седмични проучвания, чрез които да се преувеличават резултатите за подкрепата на социалистите. Дават се съвети, как да се лъска имиджът на кандидата, като се тиражират определени истории за него, подсказани от медии на Москва Те е трябвало да бъдат тясно координирани – първо да се пускат в лични блогове, а след това да се завъртат в основните медии, като по този начин се постига максимален ефект от предизборното говорене. В Стратегията се препоръчва на партията да се акцентира върху въпроси, свързани с политиката на Кремъл, като спирането на санкциите срещу Русия, отправяне на критики към НАТО и позитивно говорене за Брекзит и излизането на Великобритания от ЕС. Фактът, че Радев спечели изборите за президент в България, говори, че наставленията от Кремъл са имали ефект. Изданието допълва и факта, че българската социологическа агенция „Галъп“, която няма нищо общо с американската е била ангажирана и точно е прогнозирала победата на Радев. Американската агенция е предявила иска към българската за използване на името й без разрешение. Посочва се и фактът, че българските социолози са публикували резултат от тяхно проучване, според което четири членки на НОТО, включително и Българи предпочитат не Алианса, а Русия. да ги пази от външна агресия. Тези внушения са в пълно противоречие с резултати на американската „Галъп“. Така става ясно, че българските социолози заблуждават хората и разколебават доверието им в ЕС и НАТО, под руско давление. В кампанията за парламентарни избори, които ще се проведат тази неделя, социалистите в България призоваха ЕС да вдигне международните санкции срещу Русия, внушавайки, че са в ущърб на търговските ни отношения с Русия. Те обещават да рестартират и големите руски енергийни проекти. Прогнозите са, че БСП и ГЕРБ ще получат по около 30% подкрепа от избирателите, но вероятността социалистите да съставят правителство е по-голяма, тъй като повечето други партии, които ще влезнат в новия парламент са проруски орентирани. Така БСП ще затвърди позицията си в два силови центъра – председателството на България в ЕС и в българския парламент.

23.03.2017 21:05:22

Анонимен

Днес в прогнозата показана по НОВА ДОСТ беше в "Други" под1.6%.....

20.03.2017 13:57:00

Анонимен

Никои досегашни изследвания не са били верни.

20.03.2017 13:31:22

Анонимен

Ако проучването е в София , на ул. ,,Позитано" 20, може резултатите да са такива.

20.03.2017 13:24:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.