• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Чака ни дясноцетристко управление със златен пръст ДПС , прогнозира Гарелов

Чака ни дясноцетристко управление със златен пръст ДПС , прогнозира Гарелов

/КРОСС/След тези избори ще има дясноцентристко управление, с ДПС в ролата на "Атака" в парламента, прогнозира журналистът Иван Гарелов. 

В интервю за Националното радо Гареловкоментира: Промяна ще има, но не по същество, само промяна на някои от фигурите си сменят местата. Общо взето аз мисля, че дори кампанията, която предстои, е все едно безсмислена, тя няма да промени нищо. Сега ако ми позволите да направя прогноза, аз бих казал, че след тези избори ще имаме дясноцентристко управление с неочаквана подкрепа. За да бъда, така по ясен, имам предвид коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок с неочакваната подкрепа на ДПС. ДПС ще играе ролята на "Атака", т.е. няма да влиза официално във взаимоотношения, но ще подкрепя в парламента с гласуването си, ако се наложи. Официален опозиция ще бъдат БСП и ББЦ със сигурност също ще играе опозиционна роля. Що се отнася до АБВ и до националистите и който друг влезе в парламента, ако влезе, мисля, че тя няма да променят съществено формата на управление.

Според Гарелов социалистите  предварително са се предали.

Аз съм учуден от това, че БСП като че ли предварително се е предала и вече е взела някаква опозиционна едва ли не поза, тя не използва някаква енергия от смяната на лидера да получи, да се мобилизира, да вдъхне малко кураж на своите почитатели и привърженици, а в същото време сме свидетели на една много перфидна кампания, която се води, каза Гарелов и допълни: Според мен целта е да се маргинализира БСП до второстепенна политическа сила, да се натика в ъгъла и повече никога тя да не е на власт. БСП не само ,, че не води кампания, те вместо да разширява територията, малкото политическа територия, която й е останала, като търси съмишленици от други политически сили или колебаещи се, те се карат помежду си за това малко пространство, което им е останало. Аз мисля, че БСП, ако в скоро време те не сменят своя устав, който им позволява такава вътрешната свобода на партията, няма да стигнат доникъде. Опасявам се, че БСП може да се срине по-ниско , отколкото на евроизборите, и да стигне до някакви трагични резултати за нея.

Иван Гарелов смята, че Реформаторският блок се опитва да намери своето лице, а несъгласията вътре са плод на тяхната амбиция да бъдат маскимално демократични.

Но аз мисля, е те в последния месец, в лицето на Радан Кънев провеждат една много точна кампания на разграничаване от ГЕРБ, на търсене на своя физиономия, която няма да се отрази на бъдещото им сътрудничество съществено, но им позволява те да привлекат тези десни гласоподаватели, които имат нетърпимост към ГЕРБ. Аз съм сигурен, че в последно време техният процент на почитатели, на хора, които биха гласували за реформаторите, се е увеличил. В този смисъл аз съм почти сигурен, че те ще влязат, коментира Гарелов. 

Според журналиста "Българя без цензура" е имала амбициите да стане балансьор в следващия парламент но заради ударите, на които е била подложена, сега по-скоро ще играе ролята на опозиция.

Според колегата му Иван Бедров, партиите не представят никакви визии за това накъде върви страната.

За мен това, което липсва, е, че наистина не чуваме, никаква визия. Нито една от партиите наистина не се опитва, от големите партии, да представи своята визия затова накъде ще върви България. Ние сме потънали в огромни скандали, да кажем случаят КТБ, нито една от големите партии не застава пред избирателите да каже как решава този въорос. Ние не получаваме цялата истина за банката, която очакваме и която като данъкоплатци ни дължат. Получихме противоречиви сигнали от централната банка, в същото време все повее специалисти говорят, че ще има нуждата от някакъв тип подкрепа от данъкоплатците за решаването на този проблем и нито един от лидерите на основните политически сили, които искат да управляват, не излиза и не казва: "Добре, какво точно ще направим. Първо, второ, трето...", заяви БЕдров. 

Това, която виждам е, че има някакъв консенсус, че Бойко Борисов и ГЕРБ се връщат на власт и това, не го чуваме само от неговите уста, като че ли всички са насяно, съгласни и доволни от това, Няма състезание,не изглежда да има състезание и колко и да е в нокдаун БСП, тя изобщо не се държи като все още втора по големина политическа сила, която, независимо в колко тежко положение е, че все пак да застане пред избирателите и да каже: "Това е нашият път, подкрепете ни". От друга страна тези дни всички обсъждат Реформаторския блок - една коалиция, която си позволи да се докара дотам, че да бъде единствено през Бойко Борисов и ГЕРБ. На единият ден коментираме дали са против Бойко Борисов и ГЕРБ, а на другия - дали ще направят коалиция, а всъщност важното е какво предлагат, защото в тяхната програма имат, принципите, които публикуваха, имат твърде интересни, важни неща, които трябва да бъдат направени, коментира журналистът. 

Аз изобщо не съм убеден, че след тези избори може да има стабилно управление, което да извърши важните реформи, за да донесе не само стабилност, но и растеж на България, допълни Бедров. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Къде са ти паричките, Гарелов? Как къде? Паричките са ми в торбичките под очичките. Идеолог на червените кхмери и един от най-ярките представители на платената журналистика!

02.09.2014 09:59:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.