• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георгиев: Нищо не може да отклони БСП от политиката за достоен живот в справедлива държава

Георгиев: Нищо не може да отклони БСП от политиката за достоен живот в справедлива държава

/КРОСС/ Няма сила, която да отклони БСП от политиката й за достоен живот в справедлива държава. Това заяви на среща по покана на местната организация на Съюза на глухите в България вторият в пловдивската листа на кандидат-депутатите с № 22 инж. Захари Георгиев. Той изтъкна пред домакините, на които многократно е гостувал като народен представител в предишните два мандата, постигнатото от левицата увеличение на доходите на различните социални групи. Припомни, че инициираният от него законопроект за възможността на телефон 122 да се пращат сигнали и чрез SMS-и, услуга, облекчаваща глухонемите, е приет и остава мобилните оператори да си свършат работата. А от 1 октомври влизат в сила промени в закона за обществените поръчки, които включват и предприятията за хората с увреждания - за да могат те да си вадят хляба достойно, а не да разчитат на подаяния, стана ясно на срещата. Предстои подписването на меморандум между БСП и Асоциацията на над 20 организации на хора с различни увреждания, съобщи Захари Георгиев.
Лично се ангажирам, каза Минка Сърнешка, също от листата с №22, да работя за достойнството на всеки един човек. Като общински съветник, тя изтъкна, че откакто ГЕРБ управлява в Пловдив не е спечелен нито един проект, облекчаващ живота на хората в неравностойно положение и обеща, редовно да участва в сбирките на Съюза на глухите в Пловдив, за да помага в решаването на проблемите им. БСП няма да се откаже от неполучилия подкрепа в 42 НС нов закон за здравеопазването, според който държавата ще отпуска допълнителни субсидии за хората в неравностойно положение, както и да бъде създаден държавен фонд за социалнослаби граждани. Това съобщи проф. Красимир Мурджев, от 20 години хирург в Университетска болница. Той изрази убедеността си в печелившия за БСП № 22 на бюлетината, споделяйки, че в училище е бил 22-ри номер и е бил много успешен. Всичките 10 изказали се представители на Съюза глухите, ползващи жестомимичен преводач, изразиха задоволство от социалната политика на БСП и страх от евентуално ново управление на ГЕРБ. „Ще гласуваме за БСП с № 22, защото тя се грижи за нас, а ГЕРБ, ако дойде пак на власт - жална ни майка, те ще богатеят, а ние ще затягаме коланите."; „Нуждаем се от безплатни операции и безплатни скъпоструващи лекарства, както е в европейските страни."; „Жестомимичният превод да бъде официализиран според конвенцията на ООН, иначе оставаме извън обществения живот!"; „Не сме втора ръка хора, нужна ни е работа и справедливост" - това са част от репликите, изречени от домакините пред гостите им - бъдещи пловдивски депутати от листата на „БСП лява България".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.