• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ГЕРБ ще подкрепи модела „трето дете“, ако спечели изборите

ГЕРБ ще подкрепи модела „трето дете“, ако спечели изборите

/КРОСС/ Ако ГЕРБ спечели изборите, ще подкрепи тридетния модел у нас. Това е записано в програмата им за вота, съобщава „Преса". Тази мярка за решаване на демографската катастрофа означава, че при раждане на трето дете ще се дава специална помощ на семействата.

Партията на Борисов предвижда още да се направи пълен преглед на отпуснатите пенсии за инвалидност. Ще се реорганизира и системата за отпускането им. Планира се да се прекрати практиката за периодично явяване пред ТЕЛК при необратими заболявания. Чрез законови мерки ще се увеличи събираемостта на здравни вноски и ще се смени моделът, по който се плаща на лекарите - от клинични пътеки, както е сега, към диагностично свързани групи.

ГЕРБ предвижда да обедини НАП и митниците. Страната ни ще бъде присъединена към единния банков съюз в ЕС. Два милиарда лева ще бъдат заделени за енергийна ефективност, защото така ще се удължи и животът на панелките. Цената на тока ще расте по пазарни механизми, но почти двойно ще се увеличат домакинствата, които ще получават енергийни помощи - над 500 000.

"Ако ГЕРБ спечели изборите и управлява, ще възстанови диалога с ЕК за прилагане на европейското законодателство при строителството и експлоатацията на „Южен поток", пише още в програмата им. Ще продължат проучванията на газ и нефт в Черно море, като се дадат на концесионери двата блока в Силистар и Терес.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

bat" boiko li chte im go prai!? ura za ciganite!

04.09.2014 06:43:16

Анонимен

алоооо , пак ли ще храним ЦИГАНИТЕ

03.09.2014 21:44:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.