• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Калфин: Единственият вариант за стабилна коалиция е ГЕРБ и БСП

Калфин: Единственият вариант за стабилна коалиция е ГЕРБ и БСП

/КРОСС/ "Ние отидохме вчера на преговорите с ГЕРБ, чухме техните аргументи и приоритети за управлението на страната. Ние сме готови да участваме и да помагаме на едно бъдещо управление, което ще следва програма и действия, които да доведат до подобряване на състоянието на държавата и на хората." Това каза в сутрешния блок на бТВ „Тази сутрин" Ивайло Калфин, бивш външен министър, депутат от АБВ.

„18-те въпроса на ГЕРБ са като от лексикон и не е много нормално разговорите да се водят само върху тях. България се нуждае от стабилна коалиция и поставяне на държавните интереси над политическите", каза още той и добави, че според него единственият вариант за стабилна коалиция е ГЕРБ и БСП.

„Ние от АБВ бихме подкрепили коалиция между ГЕРБ и БСП, че дори и правителство на малцинството, но по определени теми. Коалиция между ГЕРБ, ПФ, РБ и АБВ е само аритметика", обясни Калфин.

"Коалиции между леви и десни партии виждаме из цяла Европа и по света, въпросът е това да не са някакви безпринципни коалиции, а да са на база точни и ясни програми. Ние сме за това в България да има едно стабилно и силно правителство, което да може да управлява възможно най-дълго, защото постоянната политическа несигурност и чести избори не спомагат за управлението на държавата и стабилизирането и засилването на икономиката", добави бившият евродепутат.

"ГЕРБ са победителите на последните избори, те имат най-голямата парламентарна група и тяхна е отговорността да се опитат да създадат едно стабилно и широко подкрепено правителство. Ние като отговорна парламентарна партия дори и да не влезем в една бъдеща управляваща коалиция ще подкрепяме бъдещия кабинет, ако политиките в дадени сфери са близки до нашата идеология и платформа", подчерта Ивайло Калфин.

По негови думи е положителен фактът, че в изминалата седмица на консултации между парламентарно представените партии най-сетне е започнало да се говори за конкретни политики и платформи - нещо, което не се е случило за съжаление в предизборната кампания.

"Ако партията на Бойко Борисов се спре на варианта да предложи кабинет на малцинството с официална подкрепа от около 120 депутати, това не би създало едно стабилно управление и нищо чудно в скоро време да се изправим пред нови предсрочни избори, затова ГЕРБ трябва да направят всичко възможно да излъчат правителство, което да е подкрепено от възможно най-много парламентарно представени партии", категоричен бе той.

Според Ивайло Калфин казусът с КТБ може да бъде разрешен спокойно без използването на каквито и да е бюджетни средства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

FAKT

Комунистите нищо ново не научават и нищо старо не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие на България" или за "16-та република на СССР". # Дерзайте, другари, до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хванал самолета . . .

20.10.2014 22:09:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.