• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за днес, 17 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 17 октомври

/КРОСС/***

София.

От 9.00 часа ще се проведе научна конференция за докторанти и постдокторанти „Традиционни и съвременни методи за реторически изследвания" в зала 63, Философски факултет в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски".


***
София.
От 10.00 ч. в х-л „Метрополитън" ще се проведе третата по рода си регионална годишна конференция на European Students for Liberty със съдействието на Българското либертарианско общество.


***
София.
От 10.00 до 13.00 ч. в Голяма конферентна зала на УНСС ще се проведе заключителния дискусионен форум в рамките на проекта „Младежко лидерство за демокрация на участието", финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009 - 2014 г.

***
София.

От 11.00 часа на паркинга пред централния вход на The Mall (бул. „Цариградско шосе") ще се проведе празник по пътна безопасност за малки и големи „Движение без риск".


***
Бургас.
В 11.00 часа с поход за Свободата Бургас ще отбележи Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. Шествието ще започне от площад "Кирил и Методий" и ще премине по "Александровска" до площад "Атанас Сиреков", а оттам по "Богориди" до Морската градина.

***
Бургас.
Областен информационен център - Бургас и Бургаският свободен университет се включват в Европейската седмица на програмирането. По този повод ще се проведе състезание по програмиране за ученици в сградата на БСУ.

 


***
Варна.
От 11.00 часа в Хотел & СПА Азалия в к.к. „Св. св. Константин и Елена" ще бъде открита изложбата детски рисунки "По стъпките на времето" на деца, младежи и девойки, лишени от родителска грижа.

 


***
с . Любен Каравелово.
От 12.00 часа природозащитници организират мирен протест срещу кожената индустрия и в частност срещу Фермата за норки в с. Любен Каравелово. Протестът ще се проведе пред самата ферма.


***
Велико Търново.
От 10.00 часа от МДТ „К. Кисимов" ще тръгне символичен „Поход за свобода" по повод 18 октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора.


***
Велико Търново.

От 10.00 часа в Местността Ксилифор ще се проведе трети есенен етап от кампанията „Движи се и победи".

 

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" ще се играе Куклен спектакъл „Добро утро, лека нощ".


***
Велико Търново.
От 18.00 часа в с. Шереметя ще бъде отбелязана 90-годишнината от създаването на читалище „Пробуда-1925".


***
Велико Търново/с. Стрелец.
От 10.00 часа в центъра на село Стрелец ще се проведе ІІ-ри Регионален празник на захарната метла и маджуна.

***
Горна Оряховица.
От 9.45 часа до 11.30 часа на Стадион „ Захарни заводи" ще се проведе среща между ОФК „Локомотив" Горна Оряховица и ФК „Чардафон" Габрово - срещи на юноши младша възраст и „Деца".

 

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа на Стадион „Локомотив" ще се проведе среща между ОФК „Локомотив" Горна Оряховица и ФК „Лудогорец 2" - среща от „Б" ФГ- мъже.

 

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита зонална изложба "Струма".


***
Пазарджик.
От 10.00 часа на пътя Пазарджик-Пещера ще се проведе протест на жителите на село Капитан Димитриево срещу обгазяването от сметището на Пазарджик

 

***
Симитли/с. Брежани.
Пиринското село Брежани организира за шеста поредна година един от най-красивите си и вкусни празници - празника на брежанския кестен. И тази година празникът се организира от хората на село Брежани чрез сдружение „Хора и традиции", с финансовата подкрепа на родолюбци и изключителната помощ от кмета на община Симитли Апостол Апостолов.


***
Смолян
На 17 и 18 октомври в Смолян ще се проведе автомобилното шоу Smolyan Race - 2015. Състезателите ще се съберат сутринта от 10 часа на 17 октомври пред църквата „Св. Висарион Смоленски", където ще се тегли жребий за участие. Ще се проведе и технически преглед на автомобилите. Квалификациите започват от 9.00 часа. За първия ден - в събота, е предвидено т. нар. „Италианско преследване" и „Дрифт шоу". Първото състезание в неделя след жребия и техническите прегледи е „Драг". Следва „Кар аудио", „Стънли шоу с участието на Extreme attack team", „Драг финали", „Дрифт шоу". Следобед от 16 часа е награждаването на първенците.

***
Шумен.
От 9.00 часа в Младежки дом ще започне 7-ми Национален конкурс за популярна песен "Съзвездие".

 

***
Силистра, с.Калипетрово.
От 10.30 часа в салона на читалището в село Карипетрово с празничен концерт ще бъдат отбелязани 15 години творческа дейност на група за стари градски песни "Камбанен звън".

 

 


МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015 г.


***
с. Локорско.
От 10.00 часа, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район „Нови Искър" Калинка Николова, кандидатът за кмет на с. Локорско Кирил Георгиев и кандидати за общински съветници ще присъстват на представянето на книгата на ген. Тошков, в читалището на с. Локорско.


***
София.

От 11.00 часа, водачът на листата на БСП Лява България за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район „Възраждане" Иван Таков и кандидатите за общински съветници Бойко Маринков и Александър Грозданов ще направят обиколка на Женския пазар и ще разговарят с избиратели.

***
София.
От 14.00 часа, водачът на листата на БСП Лява България за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район „Слатина" Елица Иванова и кандидатът за общински съветник Иван Пешев ще участват в своеобразно „рали между софийските дупки" в района. Мероприятието ще започне от паркинга пред входа на зала Фестивална.

 

***
София.
От 09.45 часа, инж. Димитър Димов - кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Надежда" и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници Татяна Георгиева и Десислава Радулова, ще се включат в мероприятие „Пътуване с ретро-влак", с маршрут: Централна гара - гр. Банкя. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на град София Йорданка Фандъкова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ ще присъстват на събитието.


***
София.
От 10.00 до 18.00 ч. в парка срещу СО район „ Младост" ще се проведе предизборно мероприятие. За доброто настроение на всички присъстващи ще има богата фолклорна програма. На събитието ще присъства кандидатът за кмет на район „Младост" д-р Цвета Авджиева и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници.

***
София.
От 10.30 часа в Южен парк, вход откъм ул. "Нишава", гражданите ще могат да разговарят с кандидата на ГЕРБ за кмет район „Триадица" Николай Терзиев и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ от района.
***
София.
От 11.00 часа в Княжевска градина ще се проведе турнир по тенис на маса, организиран от МГЕРБ и ГЕРБ, район „Средец". Сред присъстващите ще бъдат Вергиния Стоянова - кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Средец", депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова и кандидати за общински съветници от ГЕРБ.


***
София.

От 11.00 до 13.00 часа ще се проведе открита приемна в кв. „Гео Милев", кръстовището на бул. „Шипченски проход" и ул. „Коста Лулчев", на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина" Наталия Стоянова и общинските съветници от ГЕРБ Живка Новкова, Андрей Иванов, Нина Чанева и Мариян Бдински.

***
София.
От 11.00 до 16.00 часа ще се проведе открита приемна на ул. "13 Март"/ъгъл с ул."Л.Каравелов", на която ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Средец" Вергиния Стоянова и Христо Ушев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.
***
София.
В 13.30 часа на открита приемна в с.Долни Богров, жителите ще могат да се срещнат с кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Кремиковци", с кандидата на ГЕРБ за кмет на с. Долни Богоров - Даниела Стоянова-Тотева, както и с кандидата за общински съветник от ГЕРБ Ивелина Джартова.
***
София.
От 16.00часа в „Докторската градина" / в зависимост от времето /, пред „Библиотеката" /в зависимост от времето/ и пред клуба на ПП ГЕРБ- Оборище район „Оборище" ще има открити приемни , на които граждани от района ще могат да зададат въпроси към кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници от района.

***
София.
От 13.00 до 15.00 ч. в открита приемна пред МОЛ София кандидатът на ГЕРБ за кмет за район „Възраждане" Савина Савова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Борислав Борисов и Албена Събева ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 15.00 - 16.00, ГЕРБ - Надежда организира демонстрация по спорт и Джогинг в парка, съвместно с Локомотив - София. Мероприятието ще се проведе в Северен парк -новата част, като ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Надежда" инж. Димитър Димов и Десислава Радулова, кандидат на ГЕРБ за общински съветник

***
София.
В 16.30 кандидатът на ГЕРБ за кмет за район „Възраждане" Савина Савова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Борислав Борисов и Албена Събева ще участват в „Есенно музикално парти" в „Зона Б-18", бл. 9 в кафе - клуб.

***
София.
От 16.30 часа ще се проведе предизборно мероприятие в с. Долни Богоров. На събитието ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Кремиковци", кандидатът на ГЕРБ за кмет на с. Долни Богоров - Даниела Стоянова-Тотева, както и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Ивелина Джартова.

 

***
София.

От 17.00 ч. в зала номер 6 на НДК кандидатът на Коалиция "Сердика" Георги Кадиев и кандидатът на АБВ за кмет на столичния район "Младост" Васка Горанова ще проведат предизборна среща с избиратели. На събитието ще присъства заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

 

 

***
София.
В 18.00 часа в село Железница ще се проведе среща в салона на читалище "Пробуда 1926", на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Панчарево", кандидатите на ГЕРБ за общински съветници от района и депутатът от ГЕРБ Евгения Алексиева.


***
Бургас.
От 10.30 ч. ще се проведе футболен турнир на ГЕРБ на игрищата в ж.к. "Изгрев".

***
Бухово.
От 17.00 часа, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район „Кремиковци" Ивайло Алексиев и кандидатите за общински съветници Цецка Кочкова и Йордан Шехтански ще проведат среща с избиратели, в Културния дом, в гр. Бухово.

***
Варна.

От 11.30 часа в приемната на кандидата за кмет Чавдар Трифонов на бул. "Сливница" №7 ще се проведе пресконференция с участието на Чавдар Трифонов и евродепутата от Реформаторския блок Светослав Малинов.


***
с. Локорско.
От 10.00 часа, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район „Нови Искър" Калинка Николова, кандидатът за кмет на с. Локорско Кирил Георгиев и кандидати за общински съветници ще присъстват на представянето на книгата на ген. Тошков, в читалището на с. Локорско.

***
с. Казичене.
От 18.00 часа, водачът на листата за общински съветници в София на БСП Лява България Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район „Панчарево" Бойко Петев, кандидатът за кмет на с. Казичене Ивайло Павлов и кандидатите за общински съветници Катя Топалова и Николай Цонков ще проведат среща с избиратели, в читалището в с. Казичене.


***
Казанлък.
В 10.00 часа Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Казанлък Галина Стоянова ще присъстват на спортен празник, включващ състезание по стрийт фитнес, футболен мач и волейболен турнир в град Казанлък. Спортният празник ще се проведе на Комбинираното спортно игрище за волейбол и баскетбол, намиращо се южно от стадион „Севтополис", ул. „Орешака"№56.

***
Казанлък.
В 10.30 часа Цветан Цветанов и Галина Стоянова ще посетят зона за отдих на улица „Петко Д. Петков", квартал 38 в Казанлък.


***
Казанлък.

В 11.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Казанлък ще открият зона за отдих на улица „Бузлуджа", квартал 38 в града.

***
Куклен.
От 17.30 часа една от най-успешните поп-фолк изпълнителки Деси Слава и емблематичния „Конушенски оркестър" ще свирят на Предизборния концерт на ПП ГЕРБ в град Куклен. Събитието ще се проведе на централния площад пред читалището на гр. Куклен и ще бъде отворено за всички, желаещи да споделят чаша добро настроение и да се включат в хорото. За вниманието и веселието на присъстващите ще се погрижат и самодейните певчески и танцови състави на гр. Куклен.


***
Раднево.

В 16.00 часа Цветан Цветанов ще разговаря с членове и симпатизанти от Раднево в Общински център за културата „Нончо Воденичаров", ул. „Георги Димитров"№2. Ще присъства Тенко Тенев - кандидат на ГЕРБ за кмет на Раднево.

 

***
Свищов/с. Деляновци.
От 14.00 часа кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще се включи в отбелязването на празника на село Деляновци.


***
Свищов/с. Морава.
От 18.30 часа в читалището в село Морава кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с избиратели.

 

***
Стара Загора.

В 17.30 часа Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров ще се срещнат с граждани на площада пред Община Стара Загора, където ще се проведе флаш моб „Видими резултати #10".


***
Стара Загора.

От 18.30 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Стара Загора. На площада пред Община Стара Загора председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред жителите на Стара Загора кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров, кандидати за кметове и общински съветници от областта.


***
Сливен.
От 9.30 часа продължава Втората политическа академия на Жени ГЕРБ. Лектори ще са министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на туризма Николина Ангелкова, проф. Николай Овчаров и др.

***
Сливен.
ВМРО- БНД кани всички граждани на Сливен на концерт в зала „Зора", по случай 122 години от създаването на партията. За събитието ще пристигне лидерът на ВМРО - Красимир Каракачанов в подкрепа на сливенските патриоти, а специален гост на концерта е Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий. Организаторите очакват да пристигнат и други официални гости, но засега това остава приятна изненада за симпатизантите им. За доброто настроение на публиката ще се погрижат Цветелина, Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен, Вокална група „Дръзновение", Фолклорна танцова група при читалище „Пробуда 1934". Начало на концерта.


***
Сливен.
От 10.30 часа в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Съюза на патриотичните сили „Защита" с участието на Йордан Величков, ген. Илиев, кандидатите за общински съветници в община Сливен Иван Кацаров и Валентин Станчев.


***

Търговище.
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев ще посети град Търговище. Програмата му ще започне в 10:00 часа с пресконференция, в която ще участва и д-р Дарин Димитров - кандидат за кмет на общината.


***

Търговище.

От 14.00 часа всеки жител на града ще има възможност да се срещне лично с д-р Андрей Ковачев на площад „Независимост" в изградената предизборна шатра.

 

***
с. Чепинци.
От 16.00 часа, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район „Нови Искър" Калинка Николова и кандидатът за кмет на с. Чепинци Мая Тарлева ще проведат среща с избиратели в градинката на площада в с. Чепинци.


***
Чирпан.

В 14.30 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне с жителите на Чирпан в къща - музей „Пейо Яворов", ул. „Крачолови"№26. Ще присъства и Христо Стефанов - кандидат за кмет на Чирпан.

***
село Ягода.

В 12.00 часа Цветанов ще посети село Ягода, община Мъглиж, където ще присъства на тържествено откриване на Народно читалище „Гео Милев - 1926 г." С него ще бъдат кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Ягода Димитър Димитров и кандидатът на ГЕРБ за кмет на град Мъглиж Господин Господинов.

***
село Ягода.

В 13.10 часа Цветан Цветанов, Господин Господинов и Иван Стоянов - кандидат на ГЕРБ за кмет на село Шаново, ще присъстват на празника на селото, който ще се проведе на площада в центъра на Шаново.

 


***
Ямбол.

От 10.30 часа в гр. Ямбол, в читалище „Съгласие", ще се проведе среща с млади майки, на която ще присъства и инж. Мариета Сивкова. Темата на срещата ще бъдат социалните ангажименти на БСП към тях.

 


***
с. Алдомировци.

В 17.30 часа село Алдомировци, община Сливница, Кирил Добрев ще присъства на предизборна среща с избиратели.
От 11 часа в община Костинброд, кандидати на левицата за кмет и общински съветници ще проведат среща с млади майки.

***
с. Богданов дол.

От 18.00 часа в с. Богданов дол, община Перник, в местното читалище, депутатите от БСП Ерик Рангелов и Радослав Петров ще се срещнат с избиратели.


***
Божурище.
От 17.00 часа в Божурище, София-област, зам.-председателят на БСП Корнелия Нинова ще подкрепи кандидатите за кмет и общински съветници от левицата на предизборна среща.

***
с. Брестовица.

От 19.00 часа в общинна Родопи, Пловдив, в читалището на с. Брестовица, ще се проведе среща с избиратели. На срещата ще бъдат кандидатът от левицата за кмет на общината Павел Михайлов и депутатът от БСП-Пловдив Димитър Дъбов.


***
с. Витановци.
От 17:00 часа пред кметството на в с. Витановци, Перник, ще се проведе предизборна среща с кандидата за кмет на БСП Ерик Рангелов и кандидатите за общински съветници.


***
с. Вранино.
От 10.00 часа в село Вранино Веселин Влаев ще се срещне със свои симпатизанти в читалището, посещението в село Могилище е планирано за 11.00 часа. Веселин Влаев ще представи пред избирателите програмата си за развитие и възраждане на селата в общината.

 

***
с. Костиево.

От 18.00 часа в Община Марица, Пловдив, в читалището на с. Костиево, ще се проведе среща с избиратели. На мероприятието ще присъстват кандидатът за кмет от БСП Николай Копринков и кандидатите за общински съветници.


***
с. Малиново.

От 19.00 часа в читалището на с. Малиново, Ловеч, кандидатът за кмет на Ловеч Минчо Казанджиев ще присъства на среща с избиратели.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.