• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за утре, 21 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 21 октомври

/КРОСС/ ***

София.
Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина" първа степен извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Ле Дък Лиу в Гербовата зала на „Дондуков" 2. По- късно на тържествена церемония държавният глава ще удостои с висши държавни отличия заслужили в областта на медицинската наука.

***
София.
От 12 ч. в Заседателната зала на ЦСМП София министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще награди служители на ЦСМП София. Грамоти и парични награди ще получат медицинските екипи, които оказаха помощ на пострадалите при тежкия инцидент в тунел „Витиня", при който над 50 автомобила и тежкотоварни камиони участваха във верижна катастрофа.

***
София.
От 9.30 ч. 2 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Емилия Масларова.

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане относно „Определяне на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници".

***
София.
От 10 ч. в хотел „Вега"-София ще се състои пресконференция по проект „Чрез обучение към ресоциализация". В събитието ще участват Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие „Фонд Затворно дело" /ДПФЗД/; обучители по проекта, експерти.

***
София.
От 10 ч. в зала „Триадица 1" на Гранд Хотел София на пресконференция ще бъдат представени десетимата финалисти в конкурса „Мениджър на годината 2015".

***
София.
От 10 ч. в в зала „София" на БЧК ще се проведе IX конгрес на Съюза на Македонските Организации.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „София" на Гранд Хотел София проф. Лешек Балцерович ще
изнесе публична лекция на тема „Проблеми пред икономическия растеж на Европа".

***
София.
От 11 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе първата пресконференция по повод Благотворителния търг на звездите, който Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и фондация Заедно в час организират за четвърта поредна година.

***
София.
От 12 ч. в зала „Шипка" на хотел „Кристал Палас" ще се състои пресконференция на тема: „Нови постижения в лечението на онкохематологичните заболявания".

***
София.
От 12.30 ч. в зала „Опал" на хотел „Рамада" е се проведе официалното откриване на
национална конференция под надслов „Новият закон за счетоводството - правила и предизвикателства. Поглед към 2016 г."

***
София.
От 13 ч. заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие панел на тема: „Модерно земеделие", в рамките на технологична конференция„INDEED" в „Арена Младост".

***
София.
От 13.30 до 17 ч. омбудсманът Мая Манолова ще приема граждани в сградата на ул. „Джордж Вашингтон" №22.

***
София.
От 14 ч. изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева ще открие конференция „Ден на печатните технологии в съвременния свят - с мисъл за бъдещето" в зала „Витоша" на „Интер Експо център".

***
София.
От 16 ч. в зала 105 на Химикотехнологичния и металургичен университет ще се състои церемонията по официалното откриване на лабораторията по „Инженерна екология", оборудвана със съвременна апаратура, дарение от Столична община.

***
София.
От 19 ч. в галерията на Българския културен институт във Виена „Дом Витгенщайн" ще бъде открита излoжбaтa „Първата световна война в картините на българските художници".

***
Благоевград.
От 13 ч. Регионален исторически музей - Благоевград съвместно с ЮЗУ „Н. Рилски" ще представят книгата „Поетична Амфиполития" в конферентната зала на музея.

***
Варна.
От 14.30 ч. ще се проведе разговор с доц. д-р Веселина Вачкова в рамките на духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Пети блок на Великотърновския университет ректорът, проф. д-р Христо Бонджолов, ще открие официално офис на компанията First Online Solutions.

***
Велико Търново.
От 10 до 13 и от 15 до 18 ч. в НЧ '"Надежда'' ще продължи първото съвместно събитие на общините Велико Търново, Варна и София, което е резултат от кандидатурите на трите града за Европейска столица на културата.

***
Видин.
От 10 ч. в конферентната зала на крепостта „Баба Вида" ще бъде даден старт на ученическото състезание „Аз познавам Видин".

***
Горна Оряховица.
От 14 ч. в парк „Христо Ботев" ще се проведе „Празник на знанието" - състезание за ученици от 6 клас.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в художествена галерия „Недялко Каранешев" ще се проведе есенен салон на изкуствата. Ще бъде открита изложба на сдружение „ГОАРТ".

***
Мелник.
От 14 ч. община Сандански тържествено ще открие един от притегателните културни - исторически центрове в град Мелник - Историческия музей.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. на площад „Централен" ще се проведе демонстрация на пожарна техника, закупена с европейско финансиране. Пловдивските огнеборци ще покажат възможностите на новото оборудване при пожар и пътно произшествие.

***
Сливен.
От 18 ч. в галерия "Димитър Добрович" ще бъде открита съвместна изложба „Градовете на Тунджа" на художници от Сливен, Ямбол и Одрин.

***
Смолян.
От 14 ч. на вр. Средногорец ще се извърши поклонение пред паметника -костница по повод 103 години от Освобождението на Родопите.

***
Смолян.
От 16.30 ч. по повод 103 години от Освобождението на Родопите пред паметника на полк. Владимир Серафимов ще бъдат поднесени венци и цветя

***
Смолян.
От 19.30 ч. ще се проведе Тържествена проверка заря, посветена на 103 години от Освобождението на Родопите.

***
Търговище.
От 11 ч. в залата на „Клуба на НСО", клубът ще отчете резултатите от проект за повишаване на своя капацитет: „НПО = модел за ефективност и качество".

***
Черноморец.
От 11.30 ч. ще се проведе официална церемония по откриване на ВиК мрежа и КПС в землището на Черноморец в рамките на проект "Интегриран проект за водния цикъл на Созопол - I етап", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013г."


Местни избори 2015


***
София.
От 13 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще се срещне със студенти и академичния състав на Националната художествена академия. По време на срещата тя ще представи програмата си за развитие на София и проектите в сферата на културата.

***
София.
От 15 до 19 ч. граждани ще могат да разговарят с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „ Изгрев" инж. Цветомир Жеков и кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ Николай Стойнев и Малина Едрева в откритите приемни разположение на ул. „Никола Габровски" в ж.к. „Дианабад", площад "Радой Ралин" в кв. „Изток" и на метро станция "Ф.Ж.Кюри".

***
София.
От 16 ч. пред клуба на ПП ГЕРБ Оборище район „Оборище" ще има открита приемна, на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска и кандидатите за общински съветници от района.

***
София.
От 16 ч. на открита приемна в кв. „Челопечене" граждани ще могат да разговарят с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Кремиковци" Валентина Присова и кандидатът за общински съветник на ГЕРБ Ивелина Джартова.

***
София.
От 16 до 19 ч. ще има открита приемна на вход - изходи на Метростанция 21 „Искърско шосе" към бул."Искърско шосе", на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Искър" Ивайло Цеков и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници от района.

***
София.
От 16 до 18.30 ч. на открита приемна в кв. „Редута" в градинката срещу Гимназията по автотранспорт граждани ще могат да разговарят с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина" Наталия Стоянова и кандидатите за общински съветници.

***
София.
От 16.30 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на лабораторията по инженерна екология в Химико-технологичен и металургичен университет на бул. „Свети Климент Охридски" 8.

***
София.
От 18 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще се включи в дискусия на тема: „Минало, настояще и бъдеще на културния живот в район Подуяне". Срещата ще се проведе в сградата на читалище „Възраждане" на ул. „Подуянска" 1.

***
Айтос.
От 17 ч. БСП ще закрие своята предизборна кампания на пл. „Свобода" в града.

***
Батак.
От 13.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидат-кметът от ГЕРБ инж. Атанас Коларов ще разговарят със симпатизанти и граждани в читалище „4 май" на пл. „Освобождение" 1.

***
Благоевград.
От 10 ч. „Училище за родители" отваря врати в Благоевград. Инициативата ще даде възможност на бъдещи и настоящи родители да получат съвети от експерти.

***
Велинград.
От 20 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, народният представител Димитър Гечев и кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Велинград д-р Костадин Коев ще се срещнат с жителите на Велинград в читалище „Отец Паисий" на ул. „"Хан Аспарух" 31.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Гражданско сдружение "Нашият град".

***
Велико Търново.
От 18 ч. БСП ще закрие предизборната си кампанията си във Велико Търново в Музикалния драматичен театър „К. Кисимов" в града.

***
Ветрен.
От 14 ч. в град Ветрен, община Септември, лидерът на ПП АБВ Георги Първанов и кандидатът за кмет на община Септември Петър Бошев ще се срещнат с жители на града в салона на местното читалище.

***
Гоце Делчев.
От 18 ч. Георги Андонов, кандидатът за кмет на Гоце Делчев на ПП ГЕРБ кани опонента си Владимир Москов на публичен предизборен дебат на пл. „Гоце Делчев", след неявяването на Москов при първата му покана за дебат.

***
Добрич.
От 19 ч. БСП ще закрие своята предизборна кампания в Драматичния театър „Йордан Йовков".

***
Елин Пелин.
От 19 ч. БСП ще закрие своята предизборна кампания в Спортната зала в града.

***
Каварна/ с. Било.
От 9 ч. Веселин Влаев, кандидат за кмет на Каварна от ПП ГЕРБ, ще се срещне със свои симпатизанти в с. Било.

***
Каварна/ с. Белгун.
От 10 ч. Веселин Влаев, кандидат за кмет на Каварна от ПП ГЕРБ, ще се срещне със свои симпатизанти в читалището в селото.

***
Каварна/ с. Септемврийци.
От 11 ч. Веселин Влаев, кандидат за кмет на Каварна от ПП ГЕРБ, ще посети село Септемврийци.

***
Казанлък.
От 19 ч. в ДК "Арсенал" ще се проведе концерт на Мария Илиева, организиран от ГЕРБ-Казанлък. Ще присъстват кандидатите на партията за общински съветници и за кмет на общината и населените места в състава ѝ.

***
Камено/ Трояново.
От 18 ч. в Трояново, община Камено БСП ще закрие предизборната си кампания в центъра на селото.

***
Козлодуй.
От 17.30 ч. БСП ще закрие предизборната си кампания в Козлодуй в Дома на енергетика.

***
Лясковец.
От 19 ч. БСП ще закрие предизборната си кампанията си в Лясковец в читалището в града.

***
Монтана/Бойчиновци.
От 17.30 ч. БСП ще закрие предизборната си кампания в Бойчиновци в новата сграда на читалището.

***
Монтана/ Якимово.
От 12 ч. в читалището в Якимово, област Монтана, БСП ще закрие кампанията си в общината.

***
Панагюрище.
От 17 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Панагюрище инж. Никола Белишки ще се срещнат със симпатизанти и членове на партията в града в камерна зала на театъра на ул. „Кръстьо Гешанов" 2. На срещата ще присъства и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов.

***
Пазарджик.
От 18 ч. лидерът на ПП АБВ Георги Първанов ще присъства на концерт на Николина Чакърдъкова в спортната зала „Васил Левски", с който ще бъде закрита предизборната кампания на АБВ в Пазарджик.

***
Пазарджик.
От 18.30 ч. на пл. „Константин Величков" председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред жителите на града кандидата на ГЕРБ за кмет на Община Пазарджик Найден Шопов и кандидатите за общински съветници.

***
Пещера.
От 14.40 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Найден Шопов, народният представител Десислава Костадинова и кандидатът на ГЕРБ за кмет на общината Николай Зайчев ще разговарят с жителите на Пещера в читалище „Развитие" на ул. „Д. Горов" 4.

***
Пещера.
От 16 ч. лидерът на ПП АБВ Георги Първанов, кандидатът за кмет на община Пещера, Стелиян Варсанов, подкрепен от АБВ, и кандидатите за общински съветници ще се срещнат с местните жители на разговор за бъдещето на общината. Срещата ще бъде в градската художествена галерия.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. ще се проведе среща на Пловдивския митрполит Николай с кандидата за кмет на Карлово - д-р Емил Кабавианов в сградата на митрополията.

***
Полски Тръмбеш.
От 19 ч. БСП ще закрие предизборната си кампанията си в Полски Тръмбеш в читалището в града.

***
Ракитово.
От 12.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов,Найден Шопов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Ракитово д-р Любомир Петков ще се срещнат с членове и симпатизанти на партията в кафе-аперитив „Калигула" на ул. „Иван Клинчаров" 68.

***
Роман.
От 17.30 ч. БСП ще закрие предизборната си кампания в Роман в читалището, където гост ще бъде депутатът от ПГ на „БСП Лява България Таско Ерменков.

***
Свищов.
От 9 до 17 ч. в зала 1 на Община Свищов ще се проведе кръгла маса, водена от Кръстьо Петков /АГБР/. В нея участие ще вземе и кандидатът за кмет на община Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов.

***
Свищов/ с. Ореш.
От 18.30 ч. в читалището на селото ще се проведе общо събрание на Коалиция „За Свищов". След това кандидатът за кмет на община Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов. Ще присъстват и кандидати за общински съветници.

***
Сливен.
От 11 ч. в пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на отец Силвестър Янакиев, духовен надзорник на Сливенска епархия, на тема "Как да гласуват православните християни".

***
Сърница.
От 10.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Сърница Аки Пехлеван ще разговарят с членове и симпатизанти на ГЕРБ в ресторант „Аликанте" на ул. „Тодор Каблешков" 1. На срещата ще присъстват и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници.

***
Шабла.
От 17.30 ч. БСП ще закрие своята предизборна кампания в Зеления образователен център.

***
Шумен/с. Венец.
От 10 ч. в сградата на Общинска администрация във Венец Общинска избирателна комисия ще проведе обучение на членовете на СИК и ПСИК за произвеждане на избори за общински съветници и кметове и национален референдум.

***
Шумен.
От 17.30 ч. в концертна зала „Проф. Венета Вичева" Общинската избирателна комисия- Шумен и общинската администрация на Община Шумен ще проведат обучение за СИК.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.