• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 22 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 22 октомври

/КРОСС/ ***

Благоевград.
От президентът Росен Плевнелиев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участват в церемонията по откриване на Лот 2 на АМ „Струма", Дупница - Благоевград при пътен възел „Благоевград".

***
София.
От 9.30 ч. министърът на образованието и науката и ръководител на Управляващия орган проф. Тодор Танев ще открие третото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" в зала „Европа" на Парк Хотел Москва в София.

***
София.
От 10 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участват в церемонията по стартиране на строителството на Участък 2 от Западната дъга на Софийски околовръстен път. Церемонията по първа копка ще се състои в началото на Участък 2 преди жп надлеза.

***
София.
От 11 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участват ще участва в церемонията по пускането на движението по Участък 1 от Западна дъга на Софийски околовръстен път на пътен възел „Сливница".

***
София.
От 12 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет заместник министър-председателят по европейките фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов ще представят състава на Надзорния и на Управителния съвет на новосъздадения „Фонд мениджър на финансови инструменти в България".

***
София.
От 9.15 ч. председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова и членове на комисията ще разговарят с делегациите на комисиите по външна политика към парламентите на Румъния и Сърбия в зала №3, източно крило в сградата на пл. „Княз Александър I".

***
София.
От 9.30 ч. заместник- министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие VIII-та Национална научна конференция на Българския фокален център на EFSA към Центъра за оценка на риска, Българската агенция по безопасност на храните в Гранд хотел София.

***
София.
От 9.30 ч. Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 9.30 ч. в пресклуба на БТА управител на групата „Монтюпе" Дидие Крозе и индустриален директор за Франция и България Микаел Бризон ще дадат пресконференция, на която ще представят резултатите от техните измервания на данните за околната среда.

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на „КААлекс - енерджи" ООД за издаване на лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия".

***
София.
От 10.15 ч. делегациите на комисиите по външна политика към парламентите на Румъния и Сърбия ще се срещнат с председателя на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Светлин Танчев.

***
София.
От 11 ч. в сградата на БТА ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в Столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града - Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора".

***
София.
В конферентен център „Венус" Институтът за изследване на населението и човека при Българска академия на науките организира национална конференция на тема „Миграционни процеси и групови идентичности".

***
София.
От 11 ч. в Пресклуб НДК ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Не увреждай правилата - кампания за обществена почтеност".

***
София.
От 14 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект за изменение и допълнение на правила за търговия с електрическа енергия и съгласувателната таблица.

***
София.
От 15.35 часа председателите на Комисиите по външни работи на България, Румъния и Сърбия ще направят съвместно изявление за медиите в зала „Изток" на Народното събрание.

***
София.
От 17 ч. в Американския център на Столична библиотека ще бъде отбелязана 120-годишнината от осъществяването на първото по замисъл изцяло българско мемориално посвещение - откриването на паметника на Васил Левски.

***
София.
От 18 ч. в Софийски арсенал - музей за съвременно изкуство
(САМСИ) ще бъдат представени част от творческите постижения на три поколения автори, свързани с дейността на най-старото артистично сдружение в България - „Изкуство в действие".

***
София.
От 18 ч. в Галерия „УниАрт" на НБУ за първи път в България ще се представи концерт - изцяло солов флейтов рецитал на докторанта от департамент „Музика" на НБУ Христо Христов.

***
Благоевград.
От 11.30 ч. в зала 101, в сградата на община Благоевград ще се проведе обучение на тема „Управление на наводненията" в рамките на проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица".

***
Благоевград.
От 18 ч. Градската художествена галерия отваря врати с изцяло обновена и модерна европейска визия.

***
Бургас.
От 10 ч. в малката зала на ОДМВР - Бургас, ще се проведе брифинг на директора на ОДМВР-Бургас - старши комисар Калоян Калоянов по проблемите на пътната безопасност и предстоящите избори.

***
Бургас.
В 11 ч. зам.-кметът по здравеопазване,социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян ще поздрави състезателите от КК"Ронин" за отличното им представяне на 23-то Световно първенство и 8-та Световна Кохай купа в Суботица, Сърбия.

***
Бургас.
От 11.30 ч. в КЦ „Морско казино", зала Петя Дубарова ще се проведе пресконференция по повод осмото издание на иновативния проект „Ерата на Водолея".

***
Бургас.
От 18 ч. в залата на Дружеството на бургаските художници ще бъде представено първото съвременно изследване за една от най-емблематичните личности на Бургас - Александър Георгиев-Коджакафалията.

***
Варна.
От 17 ч. в Окръжен съд Варна ще се проведе импровизиран съдебен процес с участието на доброволци от БЧК.

***
Велико Търново.
От 10 до 13 и от 15 до 18 ч. в НЧ ''Надежда'' ще продължи първото съвместно събитие на общините Велико Търново, Варна и София, което е резултат от кандидатурите на трите града за Европейска столица на културата. Третият ден от събитието ще протече под мотото ''Маргинализация и включване на млади мигранти, хора в неравностойно положение и, където е уместно, ромски младежи в културния афиш на общността''.

***
Велико Търново.
От 12.00 ч. в пресклуба на БТА ще бъдат представени най-новите открития при разкопките в средновековния манастир в местността"Френкхисар" от археолога проф. Хитко Вачев.

***
Видин.
От 10 ч. в ж.к. "Строител", а от 11 ч. в ж.к. "Гео Милев" и от 17 ч. в с. Иново ще бъдат открити нови детски площадки.

***
Видин.
От 12 ч. в ж.к. "Строител" ще бъдат връчени на новодомците ключовете от жилищата, изградени по проекта на общината „Съвременни социални жилища в гр. Видин".

***
Видин.
От 13.30 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе награждаването на победителите в Димитровденското математическо състезание.

***
Дулово.
От 13.30 ч. в зала 2 в сградата на общината, на пресконференция ще бъдат представени резултатите от проекта „Повишаване капацитета на общинска администрация Дулово".

***
Кюстендил.
От 13.30 ч. в пенсионерския клуб на ул. "Христо Ботев ще се проведе безплатна информационна среща със специалисти уролози.

***
Кюстендил.
От 14 ч. в РИМ ще бъде открита детска музейна работилница.

***
Кюстендил.
От 18 ч. на площада пред общинския драматичен театър ще се състои концерт на Джо Лин Търнър.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в 12 зала на Пловдивския районен съд ще се разгледа бързото производство срещу Десислав В. Срещу него са повдигнати обвинения по чл. 150 ал.1 и чл.131 ал.1 т.12 от НК.

***
Пловдив.
От 10 ч. ОИЦ - Пловдив организира информационен ден в Пловдив за представяне на двете актуални процедури „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение" и „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/ или търсещи международна закрила" по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 - 2020 година" в зала „Пълдин" на хотел „Рамада Пловдив - Тримонциум".

***
Пловдив.
От 9 ч. в 1 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимите Дияна Г., Николай Щ. и Димитър Н., на които е повдигнато обвинение по 212 ал.5 от НК.

***
Сливен.
От 19.30 ч. продължават проявите за празника на града Димитровден, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър" от 19,30 ч. ще свирят музикантите от група Д2.

***
Твърдица.
От 13 ч. с тържествена церемония ще бъде открита най-новата картинг писта в България, която ще носи името „Тодор Славов".

***
Ямбол.
От 11 ч. в конферентната зала на хотел „Диана Палас" ще се проведе пресконференция по проект „Осигуряване на устойчиво и интегрирано развитие чрез обновяване и модернизиране на градската среда в община Ямбол".


Местни избори 2015

***
Перник.

От 17.30 ч., с концерт на група „Трамвай №5" кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов, инж. Михаил Михайлов - кандидат за кмет на кметство „Изток" и БСП закриват предизборната кампания. Събитието ще бъде на откритата сцена на Канала в квартал „Изток".

***
Ямбол.
В 11 ч. кандидатът за кмет на Болярово, област Ямбол, Христо Христов и кандидатите на левицата за общински съветници ще открият читалище в центъра на града и ще закрият предизборната си кампания.


***
Любимец.
В Любимец, област Хасково, социалистите ще закрият кампанията в лятната естрада в 19 часа.

 

***
Долна Оряховица.

В 17 ч. в читалището в Долна Оряховица, област Велико Търново, социалистите ще закрият кампанията си за местните избори.


***
Златица.

В 18 ч. „БСП лява България" закрива кампанията си в читалището в града.


***
Пирдоп.
В 18 ч. зам.-председателят на „БСП лява България" Корнелия Нинова закрива предизборната кампания в читалището.

 

***
Каварна.
В 18 ч. в читалище „Съгласие" БСП ще закрие предизборната си кампания.


***
Каспичан.

В 17.30 ч. левицата ще закрие кампанията си за местните избори.

 

***
Монтана.

В 17 ч. БСП ще закрие предизборната си кампания на Паметника на Септемвриеца.

 

***
Борован.

В 18 ч. социалистите ще закрият предизборната си кампания в ресторант „Богат-беден" в града.

 

***
Варна.

В 18.30 ч. варненските социалисти заедно с народния представител от ПГ на „БСП лява България"от региона Красимир Янков ще закрият предизборната кампания в Аксаково в читалището в града и в 17 ч. в читалището в Бяла.


***
Троян.

В 18 ч. кандидатът за кмет на общината от БСП Донка Михайлова ще закрие кампанията в читалището в града.


***
София.
От 13 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска ще присъства на откриването на фитнес площадка на ул. „Драговица" в район „Оборище". На събитието ще присъстват и кандидатите за общински съветници от района.

***
София.
От13 до 15 ч. в открита приемна на бул. „Мария Луиза" и ул. „Пиротска" кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Възраждане" Савина Савова заедно с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Борислав Борисов и Албена Събева ще се срещнат с граждани.

***
София.
В 15 ч. в залата на 101 СОУ „Бачо Киро" инж. Димитър Димов кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Надежда" и кандидати на ГЕРБ за общински съветници ще се срещнат с членове от Съюз на българските учители

***
София.
От 15 до 19 ч., граждани ще могат да разговарят с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Изгрев" инж. Цветомир Жеков и кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ Николай Стойнев и Малина Едрева на откритите приемни разположение на ул. „Никола Габровски" в ж.к. „Дианабад", площад "Радой Ралин" в кв. „Изток" и на метро станция "Ф.Ж.Кюри".

***
София.
От 16 ч. пред клуба на ПП ГЕРБ-Оборище район „Оборище" и пред МОЛ „Сердика", бул. „Ситняково" 48 ще има открита приемна, на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска и кандидатите за общински съветници от района.

***
София.
От 16 до 17.30 ч. ще се проведе открита приемна на метростанция "Бели Дунав", на която ще присъстват инж. Димитър Димов кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Надежда" и кандидати на ГЕРБ за общински съветници.

***
София.
От 16 до 18 ч. на открита приемна в парк „Гео Милев" гражданите ще могат да разговарят с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина" Наталия Стоянова и кандидатите за общински съветници.

***
София.
От 17 до 19 ч. ще се проведе флашмоб пред метростанция „Мария Луиза" и метростанция „Централна жп гара", на който ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Сердика" инж. Тодор Кръстев и кандидати на ГЕРБ за общински съветници.

***
София.
От 18.30 ч. ще се проведе среща с бизнеса в кв. „Кремиковци", ул. „Кремиковско шосе", на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Кремиковци" Валентина Присова и кандидатът за общински съветник Ивелина Джартова.

***
Асеновград/ с. Долни Воден.
От 13.15 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Асеновград Силвия Хубенова ще направят дарение за продължаване на ремонта на църква „Св. св. Кирил и Методий" в село Долни Воден.

***
Банско.
От 11 ч. в Банско ще се проведе закриване на предизборната кампания на кандидата за кмет на общината от ПП ГЕРБ - Георги Икономов.

***
Велико Търново.
От 10 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП"Партия на зелените".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП "Българска демократична общност" /БДО/.

***
Велико Търново.
От 19 ч. в ДКС „Васил Левски" ПП ГЕРБ закрива във Велико Търново предизборната си кампания.

***
Видин.
От 13 ч. в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция даде Тити Папазов, който ще обяви подкрепата си за кандидата за втори кметски мандат Герго Гергов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от група социалисти, ЗС "Александър Стамболийски", ПП "Атака", "Нова алтернатива " и Обединени земеделци.

***
Враца.
От 18 ч. в хотел „Хемус" ще се състои събитие под надслов "Добрите примери на Враца".

***
Гоце Делчев.
От 19 ч. Георги Андонов, кандидат за кмет на община Гоце Делчев, отправи покана за среща до директорите и учителите в общината в Малката зала на Културния дом.

***
Казанлък/с. Енина.
От 18 ч. в село Енина, община Казанлък, ще се проведе среща на кандидата за кмет на община Казанлък от ПП ГЕРБ Галина Стоянова и кандидати за общински съветници с жители на селото.

***
Казанлък/Шипка.
От 19.30 ч. в Шипка, община Казанлък ще се проведе среща на кандидата за кмет на община Казанлък от ПП ГЕРБ Галина Стоянова и кандидати за общински съветници с жители на града.

***
Калояново.
От 16.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с жителите на град Калояново в кино салона, който се намира в сградата на Общината - пл. „Възраждане". С него ще бъде Йонко Вангов - кандидат за кмет на община Калояново.

***
Карлово.
От 18.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред жителите на Карлово кандидата на ГЕРБ за кмет на община Карлово Теодор Шолейков и кандидатите за общински съветници.

***
Ковачевци.
От 11 ч. ПП АБВ ще закрие предизборната си кампания в община Ковачевци в кафе-сладкарницата на автогарата. Кандидатът за кмет на общината Марияна Методиева ще обобщи поставените проблеми от жителите на десетте села, в които бяха проведени предизборни срещи с избирателите. На събитието ще присъстват заместник-председателя на ПП АБВ и председател на Предизборния щаб на партията Румен Петков, депутатът от ПГ на АБВ Лъчезар Никифоров, кандидатът на политическата сила за кмет на Перник Петър Първанов,кандидати за общински съветници.

***
Момчилград.
От 11 ч. председателят на ДПС Лютви Местан ще даде пресконференция часа в комплекс "Маказа", която е заключителна за предизборната му обиколка.

***
Несебър.
От 18 до 19.30 ч. Кубрат и Тервел Пулеви ще проведат среща с жителите на града в залата на читалище „Яна Лъскова" в Стария град, за да подкрепят лично програмата за развитие на спорта в общината, разработена от екипа на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Златко Димитров.

***
Пазарджик.
От 15.30 ч. ще се проведе пресконференция на ОИК-Пазарджик.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. Пловдивският митрополит Николай ще се срещне с д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград и кандидат за втори кметски мандат.

***
Св. Влас.
От 16.30 до 17.30 ч. Кубрат и Тервел Пулеви ще проведат среща с жителите на Св. Влас в многофункционалната зала на кметството, за да подкрепят лично програмата за развитие на спорта в общината, разработена от екипа на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Златко Димитров.

***
Свищов.
От 18 ч. в НЧ „Еленка и Кирил д. Аврамови" ще бъде официално закрита предизборната кампания на Коалиция „За Свищов". Ще присъства и кандидатът за кмет на община Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов.

***
Стамболийски.
От 10 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на площадката на Бизнес-център. На срещата ще присъства Георги Мараджиев - кандидат за кмет на Стамболийски.

***
Съединение.
От 11.30 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Съединение Атанас Балкански ще разговарят с жителите на града на площада пред Народно читалище „Съединение".

***
с. Труд.
От 15.20 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с избиратели на площада пред читалище „Светлина" . Ще го придружават Димитър Иванов - кандидат на ГЕРБ за кмет на община Марица и Станислав Стайков - кандидат за кмет на село Труд.

***
Шумен.
От 11 ч. в офиса на БТА, ПП ГЕРБ ще проведе заключителна пресконференция по повод закриване на предизборната кампания на местните избори на 25 октомври.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.