• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за утре, 27 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 27 септември

/КРОСС/ ***

Ню Йорк.
Президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН.

***
София.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие фотоизложбата „България - атрактивна туристическа дестинация" по случай Световния ден на туризма. Събитието ще се състои от 12 ч., на летище София, Терминал 2 (заминаващи пътници).

София.
От 14 ч. в спортен комплекс „Дема ще бъде отбелязана 20-годишнината от създаването на ин витро център „Димитров".

***
София.
От 10 ч. ще бъде даден старта на планинското бягане под надслов „Витоша - моята планина". Състезанието ще започне на площада в квартал „Бояна" в столицата. Маршрутът преминава през местността „Златни мостове" и финишира на хижа Алеко.

***
София.
От 10 ч. започва второто национално състезание по плуване за деца с хемофилия. Събитието е под надслов "Всички заедно за един свят без кръвоизливи" и се организира с подкрепата на Сдружение „Българска асоциация по хемофилия" и e под патронажа на Таня Богомилова, изпълнителен директор на Българската федерация по плувни спортове. Състезанието ще се проведе в плувен басейн на Спортната палата в София (бул. Васил Левски 75).


***
София.
От 9 ч. по повод Световния ден на туризма Община Враца, заедно с природозащитен център „Натура" организират поход във Врачанския Балкан. Сборният пункт на похода е природозащитен център „Натура".

***
София.
От 10 до 17 ч. в центъра на София, на ул. Ивайло 1 Арт Лаборатория обявява ден на отворени врати.

***
София.
От 10 ч. в Южния парк в София зад езерото до входа откъм ул. „Нишава" с различни инициативи ще бъде отбелязан Световния ден на сърцето, част от инициативата „Продължи по пътя на здравото сърце".

***
София.
София се включва към 400-те града на Distinguish Gentlemen's Ride. Атрактивното шествие, което ще обиколи ключовите артерии на София. Сборният пункт на мотористите е от 11.30 ч. пред Народния театър, като мото-обиколката на столицата ще стартира в 13 ч.; следва спирка на Мемето в 14.30 и потегляне от там в 16 часа. Финалът на шествието ще бъде пред заведението By The Way в 17 часа.

***
Варна.
От 12 ч. от централния вход на Морската градина по бул. „Сливница" до Община Варна ще тръгне флашмоб-шествие с доброволци на Български младежки Червен кръст - Варна и студенти от Медицински университет - Варна, които ще раздават информационни материали за XVI Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, както и талони за безплатно пътуване към една от фестивалните локации - Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия".

***
Варна.
В храм „Св. Атанасий" ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца с интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни.

***
Георги Дамяново.
От 7.30 ч. ще бъде осветен храмът на новоизградената църква „Възнесение Господне" в с. Говежда, Община Георги Дамяново. Литургията ще започне в 9 часа.


***
Троян.
От 11 ч. ще бъде отслужен молебен за чадородие в Троянския манастир "Успение Богородично". Молебенът ще бъде отслужен по инициатива на монасите от манастира. Благодарност за молебена отправя фондация „Искам бебе"


Местни избори 2015 г.


***
София.

От 11 ч. ПП АБВ ще открие официално Националната си предизборна кампания в Зала 3 на НДК. На събитието ще присъства ръководство на ПП АБВ, членовете на ПГ на АБВ, официални гости, кандидати за кметове и общински съветници на партията, членове и симпатизанти от цялата страна.

***
София.
Политическа партия „Движение Напред България" ще открие предизборната си кампания в ОКИ Дом на културата Средец, гр. София, ул."Кракра"№ 2а,
***
Русе.
Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев ще посети Русе по покана на русенските младежи, където ще проведе велообиколка на града. Стартът ще бъде даден в 10 часа от кандидата за кмет на Община Русе Пламен Стоилов на площад "Княз Александър Батенберг". Обиколката ще приключи час по-късно в Парка на младежта.


***
Русе.
ПП ГЕРБ Ловеч стартира предизборната си кампания
от 18 ч. в читалище „Наука". На откриването на кампанията ще бъдат представени кандидатите за общински съветници и кметове на кметства в община Ловеч, издигнати от ПП ГЕРБ. Водач на листата за общински съветници е кандидатът за кмет Корнелия Маринова.

***
Кюстендил.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Кюстендил. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ в Кюстендил и народен представител Кирил Калфин, кандидати за кметове и общински съветници.
В 11 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с граждани и симпатизанти от град Дупница на площад „Свобода" в града. Ще присъства и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Дупница Методи Чимев.
В 13 ч. Цветанов ще представи пред жителите на Сапарева баня кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Калин Гелев. Събитието ще се състои в централната градска част.
В 15.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще бъде в град Бобов дол, където ще бъде представен кандидатът за кмет на града Мая Спасова. Представянето ще се проведе на сцената на Амфитеатъра, централна градска част.
В 17.30 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ на площад „Велбъжд" в град Кюстендил.
В 18.30 ч. ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие за област Кюстендил. На площад „Велбъжд" в град Кюстендил председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Кюстендил кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът за кмет на Кюстендил Петър Паунов, кандидати за кметове и за общински съветници от областта.

***
Видин.
Коалиция „Надежда" открива стрелба по панички в Ловен парк - Видин. Всички ловци от Видинска община са поканени да премерят точна стрелба с кандидата за кмет Момчил Станков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.