• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Сидеров към управляващата коалиция: Няма да пипнете циганите – зависими сте от Сорос!

Сидеров към управляващата коалиция: Няма да пипнете циганите – зависими сте от Сорос!

/КРОСС/ 10 години бТВ, НОВА и СКАТ очерняха името ми, защото посочвах проблема, а сега се надпреварват да говорят за циганска престъпност, заяви от трибуната лидерът на АТАКА.

Сидеров показа от трибуната извадка на резултатите от изборите в община Гърмен, където убедително печелят ГЕРБ

Изказване в НС на Волен Сидеров относно позицията на АТАКА след събитията в Гърмен, 27.05.2015 г.
Дами и господа народни представители,
Няма как да не взема думата, тъй като когато аз съм писал по темите за ромския или циганския въпрос много от депутатите тук в тази зала, мъчещи се да бъдат добри оратори, хабер са си нямали, казано на майчин език, по този въпрос, и са правели нещо друго, но не и политика.
Така, че аз съм свързан с тази тема много отдавна, много преди това НС, много преди предишното и по-предишните. Само, че ме карате като Кръстю Пастухов да кажа - „защо ме изкушавате, лицемери?". Защо говорите за проблеми, които са създадени от вас и които трябва да бъдат прехвърлени на някоя здрава глава. Защо отричате факта, че в България се води гражданска война? От години! И аз, и моите колеги от партия АТАКА, откакто тя съществува, предупреждавахме за това, посочвахме го, казвахме го. Какво получихме? Съдебни дела. Тук е моят колега Явор Нотев, нека да ви каже - съдия ме осъди за клевета, защото казах името му от парламентарната трибуна затова, че пусна убийци от ромски произход в ботевградския случай в Литаково. Казах истината и станах лош, станах крив.
10 години подред медии като бТВ, НОВА и СКАТ ме наричаха какъв ли не - фашист, екстремист и прочее, защото посочвах този проблем, за който сега вие тук се изреждате да говорите един след друг. Кой както умее, разбира се, както е казал поетът. Кой повече, кой по-малко. Сега повтаряте неща, които от 10 години аз говоря от политическата трибуна и още 15 години преди това от публицистичната трибуна. Сега виждам медии, които са чуждестранни по собственост и откакто съществуват си затваряха очите за този проблем. Сега посочват, че имало етническо напрежение. Добро утро! Говоря за бТВ и НОВА телевизия. Двете медии, които играят изключително опасна роля в българското обществено пространство, тъй като са чужди медии и действат по чуждо нареждане. Говоря за телевизии като СКАТ, които 5 години плюха по мен, защото казвах истината и за ромската престъпност, и за ислямизацията на България, и за колонизацията и ограбването. И бях лошият. Сега вие сте добрите, така ли? Вие сте добрите, когато констатирате нещо, което вече е факт и което вече е трудно, да не кажа невъзможно, за връщане назад. Защото процесът е отишъл дотам, че няма как да го върнете.
Какви условия, какви мускули тук показвате? Опитват се да надуват мускули, така наречените „патриоти". Да поставят условия на коалиционните партньори, с които са се прегърнали.
Драги мои, сладки, медени, политически неопитни, да ви кажа само, че в тези общини, за които говорите сега и за които размахвате пръстчета, знаете ли там как гласуват същите тези роми, които сега искате в лагери? Чувам г-н Симеонов, че иска да ги праща в лагери. Представям си тази картина - коалиционното правителство, начело с ГЕРБ, изпраща в лагери ромите и Румяна Бъчварова, министърът на вътрешните работи с камшик в ръка, като една съвременна Илзе Кох изпраща в лагерите в стройни редици.
Г-жо Председател, цитирам тук ваши коалиционни партньори, които пред медиите обясняват как ще правят лагери. Според тях това щяло да реши въпроса. Никой обаче не реагира на тези расистки изказвания. Никой не води дела, както срещу мен водеха десетки дела, затова, че казвах истината. Никой не прави скечове с тези. Защо? Защото те трябва да бъдат допуснатите до българската политика. Патриоти, които да изместят истинските. Те са ментетата, които трябва да изместят истинските.
Във въпросното село Гърмен, с което се занимава сега цялата общественост, резултатите на изборите през 2013 г. са 4 към 1 в полза на ГЕРБ, спрямо ДПС. Хората гласуват за ГЕРБ. Кои? Същите роми, които сега трябва да ги вземем оттам. Защо гласуват за ГЕРБ? Да кажат господата патриоти, те са коалиционни партньори на ГЕРБ, да кажат с каква харизма ги очарова г-н Цветанов, който между другото ръководи проектът „Десетилетие на ромското включване". Крайно време е да даде отчет къде отидоха милионите от него. През 2014 г. резултатите от изборите са 3 към 1 в полза на ГЕРБ. Гласуват същите роми. Значи те обичат ГЕРБ повече от ДПС. Това говорят фактите.
Ето ги извадките от ЦИК. Има една стара приказка, че когато фактите говорят, боговете мълчат. Тези, които говорят на трибуната, трябва също така да се съобразяват с тях и да си нагласяват своите изказвания към фактите, защото иначе стават смешни и жалки. Аз не вярвам в напомпаните мускули на Патриотичния фронт, който сега поставя условия на ГЕРБ. Тези мускули са пълни със стероидите на същите тези цигански гласове, защото сега тази коалиция, която управлява дойде на власт с цигански гласове. И предишния път през 2011 г., помните ли чувалите? Откакто са на власт, те управляват с тези гласове. Как ще им разрушат незаконните постройки? Няма как да стане. Всички партии в управляващата коалиция получиха цигански гласове на изборите, за да изместят тези, които наистина имат виждане как да се реши въпросът. А той може да се реши държавнически, не нацистки. Затова съм говорил много пъти. Имаме програма за това решаване, но трябва да има първо държава. Ако сега се приложи законът и санкциите нали веднага ще дойдат вашите евроатлантически господари и ще кажат - „ало, моля ви се, не може така, няма как да събаряте незаконни постройки. Тези бедни хорица къде ще отидат?". Ще продължат да не си плащат тока, защото нямат пари, те са бедни. Ами да ви ги пратим.
Знаете ли, през 2005 г., когато влязохме в парламента, ме извика на разговор швейцарският посланик. Искаше да разбере каква партия е АТАКА и седнахме тук в една от залите. Той ми задава няколко въпроса. Пита ме - ами ромите? Казвам - вижте какво господин посланик, вие сте демократична държава с много висок стандарт. Искате ли да ви изпратим 100 хиляди роми и вие да ги интегрирате? Ние ще вървим след вас и ще си водим записки само. Той се засмя и каза добре, нека да ви задам друг въпрос.
Какво става, когато български роми отидат във Франция, Холандия и т.н.? Връщат ги. Защо великият цивилизован култивиран евроатлантически Запад ги връща тук? Това са пълноценни български граждани. Защо Западът прилага дискриминация спрямо тях? Кога го запитахте този Запад? Никога. ГЕРБ, реформатори, патриоти, АБВ и тези, които сега управлявате, никога не им го зададохте този въпрос и няма и да им го зададете, защото не смеете. Много добре знаете, че я сте съборили няколко незаконни постройки на роми, я е дошъл чичо Сорос и ви се е скарал.
А вие всички сте в зависимост от чичо Сорос. Реформатори, гербери, патриоти, АБВ и други, които сега управлявате. Няма как да излезете от този капан и трябва да си го признаете. Единственият начин е скъсване с евроатлантическия колониализъм, изграждане на държава, в която всички граждани наистина имат права и задължения и когато ги нарушават получават санкции.
Те не искат да ходят в детски градини и училища. И за да бъдат накарани трябва да има санкции, т.е. глоби. Аз никога не съм казвал лагери, за разлика от г-н Симеонов, който е председател на ПФ и говори за концентрационни лагери, но никой не му прави забележки и не води дела срещу него, защото той е допустимият патриот, аз съм недопустимият. Аз говоря за държавност, не за лагери.Аз говоря за това как трябва да бъдат направени наистина програми, но да се гарантират от здрава държава.
Къде е държавата сега? Защо се въздържате, драги патриоти, да дойде тук госпожа Бъчварова, министър на вътрешните работи, и да каже какво е станало в Гърмен? Защо гласувахте „въздържали се"? Защо не позволихте да дойде? Ето го лицемерието, ето го разминаването между думи и дела. На думи сте много силни, на дела обаче се извивате като настъпен червей и изчезвате някъде в безкрайните пукнатини на властта. Знам, че този рекет, който чухме днес, ще завърши с раздаване на нови постове, заместник министерски кресла и може би нов шеф на митницата от ПФ.
Но ромският, циганският въпрос ще остане, защото за неговото решаване се иска истинско мъжество, а не менте.

Източник: вестник Атака

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.