• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за днес, 15 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 15 септември

/КРОСС/ *** 

Благоевград.
Президентът Росен Плевнелиев ще открие новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов".

***
София
От 11 ч. в аула „Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе тържеството по случай откриването на 94-ата академична учебна година, на което ще присъства министър-председателят проф. д-р Георги Близнашки.

***
Пловдив.
Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие учебната година в три учебни заведения в Пловдив: от 9 ч. в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, от 10 ч. във Френската гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери" и от 11 ч. в Аграрния университет.

***
Пловдив.
В 9 ч. вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще открие учебната година в Националната търговска гимназия (НТГ) в Пловдив. В същия ден от 09.30 ч. заместник-министърът на труда и социалната политика Спаска Петрова ще открие учебната година в ОУ „Васил Левски" в с. Видраре, община Правец.

***
София.
В 10 ч. министърът на външните работи Даниел Митов ще присъства на официалната церемония по откриване на новата учебна година в 18-то СОУ „Уилям Гладстон".

***
София.

От 10 ч. служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова ще открие новата учебна година в 132 СОУ „Ваня Войнова" в София. В 10,00 заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов ще даде началото на учебната година в столичното 81 СОУ „Виктор Юго". От 11,00 часа Евгения Раданова ще присъства и на официалната церемония по откриване на академичната година в Национална спортна академия „Васил Левски".

***
Пловдив.
От 10 ч. министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще открие новата учебна 2014/2015 година в Образцова Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов" в Пловдив.

***
София.
В 10 ч. 5 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Николай Русинов.

***
София.
От 10 ч. заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Иванка Багдатова ще участва в тържеството по случай първия учебен ден в 120 ОУ „Г. С. Раковски", което се намира на пл. „Йоан Павел II", 7 в ж.к. „Лозенец".

***
София.
От 10 ч. посланикът на Р. Хърватия в България и представители Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер" ще участват в откриването на учебната година в 03 СОУ „Марин Дринов", в което от тази учебна година по инициатива на Сдружението с подкрепата на училището ще започне изучаването на хърватски език като свободноизбираем предмет.

***
София.
От 10 ч. Сдружение „Азбукари" ще участва в празника по случая първия учебен ден в 142 ОУ „Веселин Ханчев", по време на което ще предостави над 1000 пъстри образователни карти на България в кабинетите на столичните общински училища. На събитието е поканен заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов.

***
Стара Загора.
В 11 ч. заместник министър-председателя и министър на правосъдието Христо Иванов ще открие новата учебна 2014/2015 година в СОУ "Поп Минчо Кънчев" в Затвора - Стара Загора.

***
София.
В 12 ч. в Националния пресклую на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Тенденции и очаквания на европейския жилищен пазар за 2014 г.".

***
София.
В 13 ч. на ъгъла на бул. „Черни връх" и алея „Проф. д-р Желязко Христов" в квартал „Лозенец" ще бъде открита паметна плоча в знак на преклонение и почит пред живота и делото на дългогодишния председател на КНСБ проф. д-р Желязко Христов.

***
София.
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов" ще отвори врати за 66-та поредна учебна година.

***
Пловдив.
От 11 ч. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" д-р Лозана Василева ще участва в тържествената церемония по откриването на учебната година в Аграрния университет.

***
Варна.
В 8.30 ч. ще бъде открита новата учебна година в СОУ „Св. Климент Охридски" заедно с подготвителните групи в училището, които ще станат част от кампанията „Всички можем да летим" в помощ на „пеперудените" деца.

***
Варна.
От 10.30 ч. ще започне тържественото откриване на новата академична 2014-2015 година в на Медицински университет - Варна.

***
Драгоман.
От 14 ч. в сградата на Община Драгоман на ул. „Захари Стоянов", 26 ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Обучение на служителите на Община Драгоман".

***
Радомир.
В 18 ч. в Музея „Стойова къща" българи от Украйна ще представят изложба на стари снимки „Българите в Бесарабия: хроника на XX век".


Парламентарни избори

***
София.
В 8 ч. водачът на листата на БСП в 23 МИР в София Жельо Бойчев и младежите от партията ще отбележат първия учебен ден на пешеходна пътека в центъра на столицата.

***
София.

От 13 ч. в Борисовата градина пред бюста на писателят Николай Хайтов с цветя кандидатите за народни представители от трите софийски избирателни райони от „БСП лява България" ще отбележат 95-годишнината от рождението му.

***
София.
От 11 ч. в кметството на с.Железница повод първия учебен ден водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатът за народен представител от 24-ти МИР Евгения Алексиева ще направят дарение на деца от социално слаби семейства.
От 12 ч. кандидатите за народни представители ще бъдат в кметството в с.Бистрица.
От 15.30 ч. в офиса на ПП ГЕРБ-Студентски водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатът за народен представител Теодора Георгиева ще направят дарение и на ученик със заболяване.
От 16.30 ч. в открита приемна в ж.к."Гоце Делчев", пред магазин "ДАР" Александър Ненков и кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Димитър Главчев ще разговарят с граждани.
От 15.30 ч. столичани в открита приемна пред Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий", водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова ще представи акценти от управленската визия на ГЕРБ пред столичани.
От 16 ч. на предизборна шатра в ж.к. "Дружба-1" пред 36 ОДЗ, кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ за 24 МИР Валентин Радев ще отговаря на въпросите на столичани.
От 16 до 19 ч. в открита приемна на бул."Монтевидео" кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов и Димитър Тодоранов ще проведат разговори с граждани.

***
София.
От 14 ч. в сградата на Министерски съвет ще проведе четвъртото си Гражданският борд за свободни и прозрачни избори.

***
Свиленград.
От 11 ч. председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще открие многофункционална спортна зала, която се намира до общинския стадион „Колодрума". В церемонията по откриването ще участва и водачът на листата на ГЕРБ за Хасковски избирателен район Делян Добрев.

***
Пазарджик.
В 14 ч. заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети Област Пазарджик . Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ - Пазарджик ген. Стоян Тонев, кандидат-депутата от листата и областен координатор на партията Дончо Баксанов, както и от останалите кандидати за народни представители от региона.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.