• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

БСП- Казанлък хвана ГЕРБ в нарушение на Изборния кодекс. Иска санкции

БСП- Казанлък хвана ГЕРБ в нарушение на Изборния кодекс. Иска санкции

/КРОСС/ Да се наложи санкция на ГЕРБ за нарушаване на Изборния кодекс в Казанлък. Това поискаха от Предизборния щаб на БСП в две жалби до РИК днес.

Първата е свързана с участието на кандидати за евродепутати в общинско събитие, организирано с общински средства - Конкурс „Царица Роза 2019" в Казанлък. От щаба предоставят разпечатано копие на публикация на фейсбук страницата на политическата партия от 18 май 2019г., от която е видно, че кандидатите за евродепутати на ГЕРБ Николай Диков и Йоана Фильова участват в събитието. На общинското мероприятие се разпространява агитационен материал, който не отговаря на чл.183, ал. 2 от ИК, който гласи , че всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле, се казва в жалбата. На същия материал е изобразен и националния флаг на РБ България, което е нарушение на чл.183, ал.4 от ИК.

От втората жалба е видно, че кандидатите за евродепутати на политическа партия ГЕРБ Ева Майдел и Фильова са взели участие на 14 май в официалното откриване на нов Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства в Казанлък. Дневният център е част от сградата на Детска ясла №6 „Надежда". „Припомням императивната норма на чл.182, ал.1 от ИК, която гласи, че не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции", каза председателят на Предизборния щаб Румяна Друмева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тез с тази платена публикация дали могат да се похвалят с нещо направено за гражданите, че се сещам за две дупки, които им ги запълваха? И да си попитам какво лошо е това да пратиш 17 девойки до Бюксел да видят Европарламента? Или пък да попитам за Дневният център, дали пък те са кандидатствали за евросредства за да го изградят и да са обидени, че не са ги поканили там? Май могат само да плюят и нищо друго!

21.05.2019 20:19:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.