• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП е получила покана от ГЕРБ за втори кръг консултации

БСП е получила покана от ГЕРБ за втори кръг консултации

/КРОСС/ "В централата на БСП снощи се е получила покана от ГЕРБ за разговори, но без да са ясни форматът на срещата, мястото и часа." За това съобщи в предаването "12+3" говорителят на БСП и участник в преговорния екип Атанас Мерджанов.

Той обясни, че са върнали отговор на писмото на ГЕРБ, като предлагат срещата да се състои в Народното събрание. "До момента нямаме отговор", каза Мерджанов.

Вчера председателят на БСП Михаил Миков заяви, че ако бъдат поканени, социалистите са готови да участват в повторни консултации.

На въпроса има ли дори минимална вероятност БСП да участва в една коалиция заедно с ГЕРБ, Атанас Мерджанов отговори: "На този етап ние не виждаме такова крещящо желание от страна на ГЕРБ. Ако имаше такова желание, щеще да бъде налице поне задаване на тон, на някакъв тип стремеж за обсъждане на общи приемливи неща. След първите консултации станаха ясни различията по осем от главните въпроси, които са непреодолими. Ако действително има такъв стремеж, то бихме участвали, но в крайна сметка ние сме избрани с една предизборна платформа, която отговаря на интереса на нашите избиратели и току-така не можем да се съгласим."

Мерджанов коментира и снощната среща между лидерите на Реформаторския блок и Бойко Борисов в централата на ГЕРБ: "Това притичване снощи в късните часове на ГЕРБ, пък и неистовото желание на определени партии непременно да се включат в бъдещото правителство, показва паразитен лош вкус, по начина, по който се употребява властта."

Той беше категоричен, че подобно "притичване" от страна на БСП няма да има.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.