• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Стоян Мирчев: ГЕРБ е мафиотски октопод, но от лакомия започват да се самоизяждат

Стоян Мирчев: ГЕРБ е мафиотски октопод, но от лакомия започват да се самоизяждат

/КРОСС/ В студиото на "Денят започва" по БНТ Александър Ненков от ГЕРБ и Стоян Мирчев от БСП сблъскаха мненията си по случая "Кумгейт" в Хасково. Според Стоян Мирчев доказателствата за шуробаджанащината са с космически размери. Две трети от държавните назначения по време на управлението на ГЕРБ стават без конкурс. Александър Ненков заяви, че навсякъде се провеждат конкурси отрече и няма законови нарушения при назначенията в администрацията.

„ Ако някъде има нарушен закон, нека всеки да си понесе отговорността. Ако има доказателства, че някой от назначените е виновен за нещо, направил е нещо нередно, незаконно, всеки да си носи отговорността. Ако днес Елена Йончева не излезе и не покаже на Делян Добрев "схемите", за които говори, тя трябва да се извини публично. Трябва да има граница на допустимостта", обяви Ненков.

Според Стоян Мирчев ГЕРБ нарушават две практики: назначават държавни служители без конкурс и не спазват закона за конфликт на интереси, който забранява определен тип назначения. По думите му, Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси не функционира. Така ГЕРБ като мнозинство блокира работата на институциите в Българя, за да прикрива шуробаджанашките си назначения.

„Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси трябва да бъде от петима членове, тя има непълен състав и в момента са трима. Опитахме се да я попълним, но поради карикатурите, които номинираха от ГЕРБ самите те не успяха да си изберат членовете, за да се попълни. В момента комисията не може да функционира", обяви Мирчев.

Според Ненков, обаче, Комисията по конфликт на интереси е една от най-уважаваните в Брюксел. Депутатът от ГЕРБ счита, че е съвсем нормално, когато някой е на ръководен пост, да назначи близки и роднини, ако имат нужната квалификация.

Именно още едно такова роднинско назначение разкри Мирчев, в което се усъмни в необходимата квалификация.

"ГЕРБ е мафиотски октопод, разпрострял пипалата си и неможещ да ги скрие. Те започват да се самоизяждат с лакомия. Досега нямаше чуваемост и лимитът на търпимост в обществото достигна крайния предел и нещата започнаха да се коментират.

Кметицата на Алфатар назначи дъщеря си на работа без конкурс, ГЕРБ не реагира. Последните години, по време на управлението на ГЕРБ, назначенията в държавния апарат, 2/3 от тях стават без конкурс. Момичето завършва училище, още не си е взела дипломата и същия ден е назначена", добави социалистът и се върна на казуса с разкритията на Елена Йончева за Делян Добрев.

"Делян Добрев каза, че Елена Йончева е наредила малки истини една след друга. Ами окей - като подредите едни истини, те не стават лъжа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.