• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Стоян Мирчев: На Станишев и Миков опорните точки съвпадат с тези на Георги Харизанов

Стоян Мирчев: На Станишев и Миков опорните точки съвпадат с тези на Георги Харизанов

/КРОСС/ "БСП ще отчете резултатите и ще направи анализ в неделя, на своя Национален съвет. Резултатите от местните избори имат своя позитивен и негативен аспект. Но със сигурност те са по-добри от тези през 2015г", заяви пред БТВ народният представител от ПГ "БСП за България" Стоян Мирчев.

Той сподели, че се е изненадал от вчерашното медийно участие на Михаил Миков, тъй като е бил неоткриваем по време на кампанията.

"Като един виден член на Българската социалистическа партия не го видяхме в нито една община. Интересно е също, че от месеци той се появява само да критикува партията, а не критикува ГЕРБ. В деня, в който се приема бюджетът, мисля, че е странно, че не отдели нито една дума по този въпрос", каза още Мирчев.

Според него, когато се прави анализ на изборните резултати, е хубаво да се казва цялата истина, която е, че на изборите през 2015 г., когато Миков е бил председател, общините, в които БСП са нямали нито един общински съветник са били 35, а в момента са 20 - броят им е намален почти двойно. 

"Анализ трябва да се прави на базата на цялата картина. Първо, ГЕРБ загубиха в много общини и то не само от нас. Второ, те за първи път се явяват на избори в коалиция и то в редица общини, т.е. силата на ГЕРБ е много по-малко от това, което те показаха като краен резултат. Третото важно да се отбележи е, че почти в цялата страна те получиха пълната подкрепа на ДПС", допълни анализа си депутата.

Той даде пример с изборите в Хасково, където ДПС винаги са издигали свой кандидат за кмет, на тези избори те не са го направили, а са подкрепили изцяло кандидата на ГЕРБ. "БСП на много места увеличи броя на общинските си съветници. Важно е да се отбележи, че общинските съвети в цялата страна вече са много по-цветни", добави Стоян Мирчев.

Той опроверга думите на Михаил Миков, че ще има разчистване на сметки в партията и определи това като внушения.

"Партийните структури в цялата страна имаха право да водят преговори за общи действия на изборите с всички без ГЕРБ. В общините, където се е намерил общ език, БСП се яви в коалиция с други леви формации", каза още той и добави, че е притеснен, че на първото публично участие на Михаил Миков от много време, той прави такива целенасочени внушения.

"Той внуши, че във Варна общински съветници на БСП са подкрепили председателя на общинския съвет от ГЕРБ. Това е пълна неистина и нашите общинските съветници от Варна излязоха с декларация, че няма такова нещо".

Според Мирчев една вътрешна опозиция би трябвало да критикува някаква политика на партията, а не да говори неистини и да уронва престижа на своята партия.

Той определи това поведение като нечестно и неетично. 

"По принцип обичам да гледам изказванията на политолозите и един от основните политолози на ГЕРБ, Георги Харизанов, има едни много специфични опорни точки, които съвпадат с опорните точни на Станишев и на Миков. Притеснява ме те да не се пишат на едно и също място", заключи Стоян Мирчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.