• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Реформаторите подписват с ГЕРБ на 25 януари

Реформаторите подписват с ГЕРБ на 25 януари

/КРОСС/Анексът към коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок ще бъде подписан в периода 20-25 януари. Това съобщи пред "24 часа" съпредседателят на РБ и зам.-шеф на ДБГ на Меглена Кунева Найден Зеленогорски.

Предложението на РБ, което е в няколко страници, в момента се подписва от депутатите и министрите на блока, включително от напусналия поста си в ДСБ д-р Петър Москов. До края на идната седмица ще бъде раздадено на ръководството на ГЕРБ. След което между двете страни ще стартират консултации.

РБ предлага оценка на реформата в съдебната система и борбата с корупцията на всеки 3 месеца. По всички останали реформи - здравна, пенсионна, образователна и енергийна, ревизиите търпели и по-дълъг срок от 6 месеца. Иначе до края на януари ще се направи цялостен преглед на постигнатото през първата година на управлението.

Изменение в Закона за съдебната власт и нов Наказателен кодекс са записали реформаторите в анекса. От блока настояват в областта на образованието да се проведе широка дискусия, а след това и да се приемат нови държавни стандарти в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование. В сектор "Здравеопазване" РБ са заложили електронни досиета и електронна идентификация на пациентите и др. Оптимизирането на разходите в енергетиката, публикуване на договорите за изкупуване на електроенергия от НЕК и въвеждане на електронни административни услуги са също искания на РБ.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов призна, че реформаторите са недоволни от министъра на образованието проф. Тодор Танев, който е от тяхната квота, засега промени в състава на кабинета не се очаквали.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.