• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП: Докато ГЕРБ си правят ПР в Мизия, техен кмет наказва цели села да бедстват

БСП: Докато ГЕРБ си правят ПР в Мизия, техен кмет наказва цели села да бедстват

/КРОСС/ През последната седмица кандидат-депутати от ГЕРБ си направиха ПР в Мизия, за да накарат хората да повярват колко са загрижени за хората. В същото време техен кмет наказва няколко села и ги оставя да бедстват само защото са „комунисти". Става въпрос за община Димово, област Видин, в която няколко села са подложени на истински геноцид по политически причини. Това обясниха на пресконференция кандидатите за народни представители на "БСП лява България Димитър Велков и Мария Тодорова, след като посетиха засегнатите населени места.
Ситуацията в управляваната от ГЕРБ община стана повод кандидатите от видинската листа на социалистите да разпространят специално обръщение. В него се казва: „Днес не само природната стихия, но и стихията ГЕРБ оставя селата Държаница, Бела, Шипот и други в община Димово без мостове, без път, без хляб и още по-страшното - децата без училище. Там живеят също хора, български граждани и не може политическите им убеждения и пристрастия да са причина кметът от ГЕРБ да ги наказва по този унизителен начин. Да обявяваш и обвиняваш цели населени места, че са „комунистически" и затова те ще бъдат наказани от ГЕРБ е най-малкото дискриминационно отношение."
Кандидат-депутатите настояват за извънредно заседание на Общинския съвет в Димово и предприемане на спешни мерки за спасяването на бедстващите българи в тази община.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Боби

Те освен ПР, друго въобще не правят!

15.09.2014 18:02:35

Анонимен

Именно собственикът на верига от апартаменти в столицата лично лобира за Томислав Дончев и неговата клика от партийци в ГЕРБ. От потуления доклад на ДАНС става ясно, че в Габрово е структурирано тайно сдружение от няколко лица, чиято основна дейност е да извършват съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено повече от три години, представляващо организирана престъпна група (ОПГ) по смисъла на член 93, алинея 20 от Наказателния кодекс. В случая групата е специализирана в създаването, организирането и подкрепата на фирми изпълнители и подизпълнители на проекти, финансирани по фондовете на Европейския съюз и други международни програми. Това се осъществява чрез длъжностни и документни престъпления, административни нарушения и произтичащата от тях нелоялна конкуренция.

15.09.2014 18:02:19

Анонимен

Габровци обаче припомнят, че миналата година получаваха подобни листовки и тогава сроковете на Христова бяха за средата на 2014. Опасенията се превръщат в големи тревоги, защото на среща в града дори Росен Плевнелиев изразява притесненията си, задавайки въпроса: „В Габрово да не стане като с водния цикъл във Враца, където бяха установени огромни злоупотреби и никога няма да си получат парите, тъй като са и обект на проверките на ОЛАф?". Схемата, в която водещата роля е на Томислав Дончев, беше обект на разработка и от страна на ДАНС но всичко потъна в папките по времето, когато министър на вътрешните работи бе Цветан Цветанов.

15.09.2014 18:02:11

Анонимен

Дори най - заклетите гербаджии в Габрово вече са наясно, че проблемите на града и липсата на пари не са заради това, че общината е управлявана от кметицата на ГЕРБ Таня Христова, а централната власт е на БСП и ДПС. Местните се опасяват, че може не само да не получат средства за водния цикъл, но и да им се наложи да връщат вече изразходваните, както и тези за прословутия тунел под Шипка. Сроковете изтичат, ремонтите се бавят, градът е потънал в прах, а общината пълни пощенските кутии на гражданите с декларации-обещания, че до средата на 2015 г. всичко ще бъде оправено.

15.09.2014 18:02:02

Анонимен

Не е случайно, че бившият говорител на габровската радиоточка и неговите приближени са разследвани за изразходването на близо 126 милиона лева европейски пари, които са похарчени за така наречения воден цикъл в града. Шокът при изпълнението на строителните работи е огромен, защото се полагат тръби - внос от Македония, които са много по-скъпи от произвежданите от няколко фирми подобни тръби в самото Габрово. Така вмесПо същото време Европейската служба за борба с измамите ОЛАф към Европейската комисия вече работи по сигналите срещу кандидата за евродепутат Томислав Дончев. Не е случайно, че бившият говорител на габровската радиоточка и неговите приближени са разследвани за изразходването на близо 126 милиона лева европейски пари, които са похарчени за така наречения воден цикъл в града. Шокът при изпълнението на строителните работи е огромен, защото се полагат тръби - внос от Македония, които са много по-скъпи от произвежданите от няколко фирми подобни тръби в самото Габрово. Така вместо част от европейските средства да влязат в частния бизнес от региона, със сигурност са напълнили джобовете. на политици комисионери.

15.09.2014 18:01:54

Анонимен

ОЛАФ разследва Томислав Дончев Група строители в центъра на Габрово събират в количка чакъл и после я изсипват в отводнителна шахта. След това отгоре минава валяк и отъпква 2-сан-тиметров асфалт върху стари изкопи. Лунният пейзаж е като от черна комедия. В резултат на доброто управление и усвояване на европейските пари от 2007 година насам Габрово днес прилича на сирийския град Алепо след 9-дневни-те бомбардировки от страна на Башар ал Асад. Улиците на световната столи- Jm ца на хумора са мръсни, прашни, а на повечето места асфалтът остава достижение на цивилизацията, непознато за този иначе красив край от родината ни. По същото време Европейската служба за борба с измамите ОЛАф към Европейската комисия вече работи по сигналите срещу кандидата за евродепутат Томислав Дончев.

15.09.2014 18:01:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.