• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Жаблянов: ГЕРБ да поеме политическа отговорност, а Делян Добрев отново да подаде оставка

Жаблянов: ГЕРБ да поеме политическа отговорност, а Делян Добрев отново да подаде оставка

/КРОСС/ ПГ на ГЕРБ трябва да поеме политическата отговорност за отхвърлянето на оставката на Делян Добрев, а той отново да подаде оставка. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ на „БСП за България" Валери Жаблянов в изявление пред медиите във връзка с определението на Конституционния съд като противоконституционен акта на Народното събрание, с който отхвърли оставката на депутата.

Жаблянов припомни, че делото по оставката на Делян Добрев е била образувана по искане на народните представители от БСП. „Още с внасянето на нашата подписка категорично заявихме, че става въпрос за нарушение, според което парламентарната група на ГЕРБ наруши основния принцип на депутатския мандат, а именно, това че той се основава на неговата свободна воля. Нито един народен представител и с никакво решение на Народното събрание не може да бъде задължен да изпълнява задълженията си", заяви Жаблянов.

Според него решението на ПГ на ГЕРБ е същинското нарушение на основния закон на държавата. „Политическата отговорност за това нарушение на Конституцията е на ръководството на ПГ на ГЕРБ. Със своето решение и гласуването си парламентарната група на ГЕРБ наруши и принципа на свободния мандат, записан в чл. 67 на Конституцията. Изходът от тази ситуация за ПГ на ГЕРБ, както и за запазването на авторитета на Народното събрание, е само един - поемане на политическа отговорност от ръководството на парламентарната група за допуснатото нарушение на Конституцията - и политическа, и морална отговорност. Народният представител Делян Добрев по един възможен начин - подаване на оставка", коментира Жаблянов. „Ясно е, че нарушаването на Конституцията от страна на ПГ на ГЕРБ е умишлено и то е логичен резултат от цялостната линия на ПГ на ГЕРБ", допълни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГЕЙрБ- СОДОМИТИТЕ !

31.01.2018 01:37:16

Анонимен

Дипломата , митичната диплома на джендъра Делянчо от АРТ КОЛЕЖА в САЩ ? Още не я показал .

31.01.2018 01:36:20

Анонимен

На Жабата в устата миризлива. Когато КУРНЕЛИЯ КРАДЛИВОВА И ПРИДВОРНАТА И ОПЕРАТОРКА ПОДАДАТ ОСТАВКИ , ТОГАВА ЩА СИ ОТВАРЯТЕ УСТИТЕ

30.01.2018 18:16:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.