• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Плач по ГЕРБ (ерастки)

Плач по ГЕРБ (ерастки)

/КРОСС/Очаквахме скандалното плащане за реактора на АЕЦ „Белене" да го неглижират и протакат за след изборите. Натам отиваха нещата. Щото иначе фактурата директно се джиросва на управляващите. Опрасква ги от воле. И то точно преди президентския вот. Да се чудят и маят какво и как да обясняват на избирателите (си).

Само че нещо май се промени, в последния момент. Едното са фантастичните лихви. Макар че си текат всеки божи ден. Второто обаче е предстоящото оповестяване на кандидата на ГЕРБ. Който и да е той, все пак не могат да отлагат безкрайно. Часовникът застрашително цъка. Особено ако избраникът е лично Б.Б.

И ето сега - плачът ГЕР (ерастки). Тон даде лично премиерът Б.Б. Били сме най-бедните, но пък сме събрали 2,5 млрд. лева. Не става ясно - откъде. Може би - отвсякъде. Едно време (при соца, де), имаше едни супер специални пропуски. Важаха за района в близкия периметър до Мавзолея. За масовите манифестации - на 1 и 24 май, на 9 септември, на 7 ноември. Раздаваха се по списък на най-верните, проверените и надеждните. На „нашите" хора. Защото на тях пишеше: „Важи - НАВСЯКЪДЕ". И милиционерите козируваха чинно.

Сега, при управлението на ГЕРБ, държавата и общината (поне в София, а със сигурност и на много други места в страната) ни дебнат също НАВСЯКЪДЕ. И ни постоянно правят опити да ни „изцоцат" яко - буквално ОТВСЯКЪДЕ. Винетки; данъци; всевъзможни глоби; все повече „паяци", които да ни вдигат автомобилите, за да ги „преместят принудително" в нови и нови наказателни паркинги; вдигане на акцизи и т.н. и т.н.

И именно заради това тези дни Б.Б. се събрал с финансовия министър, с енергийния министър, плюс вицепремиер. За да поразсъждават заедно (вместе - together; препратка за англросаксонците: "We went in together and we will come out together."). За да не се приказва повече в Народното събрание, че сме най-бедните. Въпреки че всъщност - ние сме. Ама, височайше разпореждане - да няма повече приказки в тази насока.

Веднага в хора се включи и енергийната министъра. Същото светило и безспорен капацитет, като останалите три-четири такива парчета (двете от тях - май падат нещо и вицепремиерки). Та въпросната Теменужка проплака по женски. И още по-заплашително и от самия неин шеф - Б.Б. Ако не платим - излагали сме на риск енергийната система, а и сигурността на страната.

Браво Теменужке, ашолсун - Петкова. Добре де, че най-накрая се сетихте за това? А защо беше нужно да се изчаква чак толкова дълго време? Естествено - заради изборите. Ама ГЕРБ (ерастите) не успяха да устискат още месец и половина.

Щото усещат, че им идва краят. И затова ни заливат със сърцераздирателни призиви за мобилизация, единство и консенсусни решения? В парламента и извън него. Дайте, да дадем (дадете). Т.е. всички ние да се бръкнем още по-дълбоко в джобовете и да плащаме версиите им за некомпетентното, недалновидното и направо - вредното им управление. Като започнете то„но от енергетиката, минете през мигранти и чупки в кръста за пред Ердоган, продължите през винетки, глоби, данъци, акцизи. А и за всичко друго, за което може да се сетите.

За да завършите на оределите трибуни на някой спазарен футболен мач на Бистришките тигри. Това е; предстоят поредни смешки и приказки от „1001 нощ".

Докога ли ще им минават номерцата? Вече стават все по-плоски и шутовски...

Автор: Георги Димов (Политически анализатор и журналист, член на СБЖ от 2005 година, делегат на Общото събрание на двата последни конгреса, бивш Генерален консул на РБ в Одрин, Турция)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ШАрани от Белене Констатирали отдавна

Шараните в Дунава подават че преди избори крадците раздавали милостиня на нагло престъпни групировки маскирани като партии и затова е тая ШУМИХА

21.09.2016 10:46:36

Реактора на Белене е откраднат

Реактора на Белене е произведен от ШКОДА и е платен с пари ограбени само от народа на БЪлгария..Сега работел и изкарвал пари в Калининград без да е платен..

21.09.2016 10:44:41

Анонимен

Така е г-н Димов. Но най-лошото е, че мАтряла спи. А като му ..... започва да плаче и да вика неволята. Ама в приказката ясно е казано - НЯМА НЕВОЛЯ. Не си ли помогнеш сам, никакъв Бойко няма да ти помогне.

21.09.2016 09:29:32

Анонимен

Апропо - да питам извън темата - какво стана с НЕЗАКОННИТЕ винетки?

21.09.2016 09:28:33

ГЕРБер

То не беше и бутане,то не беше и ръчкане… Да ти кажа ли thank you или fuck you.. Криско – ряпа да яде!

20.09.2016 21:19:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.