• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

РБ и ГЕРБ не се разбраха за правителство

РБ и ГЕРБ не се разбраха за правителство

/КРОСС/ ГЕРБ и РБ не се разбраха за съставяне на нов кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.
След среща при премиера в оставка Бойко Борисов министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов заяви, че е постигнато съгласие да се търси мнозинство за ново правителство, едва след връчен от президента мандат.
"Срещата протече конструктивно. Бяха обсъдени в детайл двете години на съвместно управление в коалицията и РБ и ГЕРБ дадоха своята висока, добра оценка за начина, по който тези две години работеше коалицията и за резултатите, които постигна това управление. Дадохме си ясна сметка, че и двете политически сили са готови да отидат на предсрочни парламентарни избори, ако всички възможности преди това са изчерпани. От гледна точка на решението на Реформаторския блок да търси възможности, да се увери в наличието или липсата на възможност за реформаторско мнозинство в този парламент от страна на ГЕРБ имаме ясната заявка,че в разговори за бъдещо мнозинство и евентуално продължаване на реформаторските усилия можем да влезем по същество само след фактическо връчване на мандат на следващата политическа сила след БСП", каза Москов.
Предсрочните избори са най-реалистични вариант и за ГЕРБ, и за Реформаторския блок (РБ). Най-реалистично е провеждането на предсрочни парламентарни избори. Това смята съпредседателят на блока Найден Зеленогорски.
Според Менда Стоянова от ГЕРБ за ново правителство е рано да се говори, преди да бъде връчен мандатът на БСП. По думите ѝ едва след като РБ получи мандат от президента, то тогава ще могат да се водят преговори за съставяне на управляващо мнозинство, кабинет и коалиция. По думите ѝ в ГЕРБ не са съгласни евентуалният кабинет да бъде експертен, тъй като политиците трябва да поемат отговорност.
Тя напомни, че Румен Радев и настоящият президент трябва да се разберат за служебно правителство. „Не само призоваваме Руен Радев, ние настояваме той и Илияна Йотова да си поемат отговорността, не само своята, а и тази пред хората, затова защото Плевнелиев ще бъде изправен, пред евентуален провал на преговорите пред хипотеза да прави правителство за 10 или 20 работни дни. Което е смешно - няма сериозен експерт или политик, който би се съгласил на подобно нещо", коментира Менда Стоянова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Затова ли Плевнелиев се мота и не е направил още служебно правителство?!

07.12.2016 09:41:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.