• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за днес, 19 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 19 септември

/КРОСС/ Баку.

На 19 и 20 септември президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Баку, Азербайджан. В състава на водената от държавния глава делегация е министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

***
София.
От 9.30 ч. втори състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Масларова и други обвиняеми.

***
София.
От 10 ч. в зала „Роял" на „София Хотел Балкан" ще се проведе публично обсъждане на финалната версия на новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", в което ще вземат участие министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и зам.-министър проф.Николай Денков.

***
София.
От 10 ч. в Аула „Раковски" на Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе пресконференция по проект „Развитие на електронни форми на обучение в системата на Института за перспективни изследвания за отбрана".

***
София.
От 10 ч. в Националния пресклуб на БТА Гражданско сдружение „Алцхаймер България" ще обсъди политиките и практиките в България по отношение на болните с деменция и техните семейства във връзка със Световния ден за борба с болестта на Алцхаймер - 21 септември.

***
София.
В 10.30 ч. зала „Сердика" на „Гранд Хотел София" ще се проведе Кръгла маса „Безопасността на движение по пътищата: Споделена отговорност", която се организира от „Intertek". Сред участниците в кръглата маса ще са представители на ръководството на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на образованието и науката, Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на здравеопазването, представители на органите за местно самоуправление, браншови организации и представители на бизнеса.

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА Български институт по метрология ще даде пресконференция за представяне на проект „Надграждане на информационно-комуникационната среда на БИМ чрез по-нататъшна интеграция, разработка на нови и подобряване на съществуващи софтуерни модули".

***
София.
От 11 ч. в Съюза на българските журналисти ще се проведе теоретико-приложна конференция на тема: „Журналисти за един мирен свят".

***
София.
От 12 ч. в Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти за офертите за избор на изпълнител на рехабилитацията на път III-235 от км 39+117 до км 53+023, в област Силистра, както и за надзор на строително-монтажните работи.

***
София.
В 12 ч. на ул. „Славянска" 2 ще бъде открито Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day.

***
София.
От 12 ч. заместник-кметът на Столична община Ирина Савина ще инспектира изграждането на физкултурен салон в 199 ОУ „Св. ап. Йоан Богослов", район „Подуяне".

***
София.
От 13.30 ч. в зала 2 на хотел „Централ Парк" Областна администрация - Софийска област ще даде пресконференция по проект „Управление на човешките ресурси. Компетентна и ефективна държавна администрация".

***
София.
От 19 до 21 септември ще се проведе третото издание на Фестивала за изкуство в публичното пространство „Западен парк", организиран от Асоциация „Информбюро" и Столична община.

***
Бургас.
От 13.30 ч. в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" Община Бургас организира конференция на тема „Предизвикателствата пред публично-частните партньорства в сферата на широколентовата инфраструктура".

***
Пазарджик.
В 14 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще открие модернизираната жп гара Пазарджик, а по-рано през деня - строителните дейности по жп линията - Пазарджик-Стамболийски.

***
Пловдив.
В 20 ч. на площада в село Климент ще се състои откриването на програмата за честванията по повод Деня на независимостта на Република България.

***
Стара Загора.
От 9.15 ч. на стадион „Берое" кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие Второто Европейско първенство по лека атлетика за сляпо-глухи. От 14 ч. ще се проведе церемонията по награждаването и официалното закриване.


ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014


***
София.
От 11 ч. на ъгъла на бул.„ Витоша" и бул.„Патриарх Евтимий" водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков ще се срещне с граждани в открита приемна за граждани в район Триадица. В 14 ч. Александър Ненков и кандидатът за народен представител Теодора Георгиева ще отговарят на въпросите на столичани на откритата приемна на ПП ГЕРБ в район Студентски на улица „8 декември" и ул. „Академик Борис Стефанов". В 15 ч. водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР ще се срещне с граждани от район Изгрев на предизборна шатра на ПП ГЕРБ, разположена на пл. „Радой Ралин" (до магазин Била). От 17.30 ч. Александър Ненков и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 23 МИР Борис Грозданов, Петя Белелиева, Лилия Борисова и Владимир Иванов ще се срещнат с жителите на село Владая на стадиона на ФК „Гранит Владая".

***
София.
От 12 ч. кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР Снежана Дукова и Светла Николова ще проведат среща с председателя на Съюза на многодетните семейства в България Иванка Иванова в предизборния щаб на ПП ГЕРБ в НДК. Кандидат-депутатите от листата на ПП ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов, Димитър Тодоранов, Димитър Узунов и Костадин Костадинов ще представят пред столичани основните приоритети от управленската програма на ПП ГЕРБ на открита приемна на бул. „Монтевидео" 98 (пред магазин „Фантастико") от 15.00 до 18 ч..

***
София.
От 12 ч. в централата на „България без цензура" на адрес бул. „Черни връх" №25А, бизнес център Хемус, ет. 1, Николай Бареков, председател на ББЦ и Димитър Аврамов, водач на листата в Разград ще обявят подробности и детайли във връзка с предстоящата блокада на турската граница.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб БТА Национална пациентска организация, Национален младежки форум и Български икономически форум ще дадат пресконференция по повод започващата национална информационна кампания за насърчаване на избирателната активност на Парламентарни избори 2014 г. - „Искам да „куп"" твоя глас".

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА Центърът за демографска политика и Демографски институт при Българската академия на науките и изкуствата ще дадат пресконференция по темата за купуването и продаването на гласове във връзка с извършено от тях проучване.

***
София.
От 13 ч. пред храм-паметника „Александър Невски" представители на БСП - София Калоян Паргов, Георги Свиленски, Жельо Бойчев ще се срещнат с таксиметрови шофьори.

***
София.
От 16 ч. пред паметника на „П. Евтимий" водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова ще представи акценти от управленската програма на ПП ГЕРБ. От 18 ч. Румяна Бъчварова и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 24 МИР Евгения Алексиева, Борислав Борисов, Георг Георгиев и Валентина Симеонова ще присъстват на мероприятие на ПП ГЕРБ на открита приемна за граждани, разположена на ул. „Слатинска река" 60. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 24 МИР Веселин Вучков ще разговаря със столичани в парка „Заимов" от 16.00 до 18 ч..

***
Бургас.
От 12 ч. пред символа на Бургас - Часовника ще бъде открита предизборната шатра на коалиция АБВ.

***
Бургас.
От 14 ч. в централата на БСП - Бургас на ул. „Фердинандова", 60 ще се състои пресконференция с участието на кандидата на народен представител от листата на Коалиция „БСП - лява България" Атанас Зафиров и председателя на Областен съвет на БСП - Бургас Николай Тишев.

***
Велико Търново.
От 15 ч. в Регионалния пресклуб на БТА председателят на ПЕС Сергей Станишев ще даде пресконференция.

***
Видин.
От 13.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА водачът на листата на Реформаторския блок за 5-МИР Видин проф.Вили Лилков и останалите членове от листата ще дискутират проблемите, свързани с проекта пътя Е-79 София-Видин.

***
Габрово.
От 15.30 ч. лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще посетят град Габрово, като в 15.30 ч. в кафе-клуб в МОЛ - Габрово ще дадат пресконференция.

***
Габрово.
От 17.30 ч. лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще присъстват на Тържествен водосвет в Дряновския манастир, а от 18 ч. - на празничния концерт в град Дряново.

***
Кюстендил.
От 13.30 ч. водачът на листата на Коалиция „БСП - лява България" за Кюстендил Мая Манолова и кандидатите за народни представители ще се срещнат с жители на
община Трекляно, както и на фестивала „Балканска черга" в село Шишковци.

***
Ловеч.
От 11.45 ч. лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще посетят град Ловеч, като в 12.10 часа в зала 109 на Дом „Преслав" ще дадат пресконференция.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в кв. „Прослав" доц. д-р Георги Йорданов, доц. Кирчо Атанасов и Антон Мартинов от листата на „БСП лява България" за Пловдив град ще се срещнат със симпатизанти.

***
Пловдив.
От 17.30 ч. в кв. „Прослав" Красимир Трифонов от листата на „БСП лява България" за Пловдив град в екип с двама общински съветници Минка Сърнешка и Тодор Кръстев ще се срещнат със симпатизанти.

***
Стара Загора.
В 10 ч. водачът на листата на ГЕРБ в 27-ми МИР Стара Загора Лиляна Павлова ще посети градския пазар и традиционния есенен панаир в Чирпан. След това тя ще се срещне с ръководствата и работещите в местни предприятия.

***
Стара Загора.
От 14 ч., в зала 2 на х-л „Верея", водачът на листата за народни представители от ГЕРБ за Стара Загора Лиляна Павлова ще запознае с управленската програма на партията представители на Камарата на строителите, архитектите и проектантите, а малко по-късно ще разговаря за проблемите в образователната система с учители от старозагорски учебни заведения.

***
Стара Загора.
От 17 ч. на ул. „Младост", пред блок 14, в кв. „Железник", водачът на листата за народни представители от ГЕРБ за Стара Загора Лиляна Павлова ще представи националната програма за обновяване на българските жилища на партията.

***
Хасково.
В 13.30 ч. в регионалния пресклуб на БТА Пламен Марков, водач на листата на „Движение 21" в Хасковския избирателен район, ще представи останалите кандидати за народни представители, издигнати от партията.

***
Хасково.
Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети Област Хасково. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ - Хасково и областен координатор на партията Делян Добрев, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев и кандидатите за народни представители от областта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.