• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

ГЕРБ няма да подкрепи промени на изборното законодателство в последния момент

ГЕРБ няма да подкрепи промени на изборното законодателство в последния момент

/КРОСС/Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи за страната, предвижда управляващата партия ГЕРБ. 

Задача номер 1 във вътрешно-политически план е да се финализира работата по договорените преди парламентарната ваканция промени в Конституцията, касаещи съдебната реформа, посочиха в своята декларация управляващите като подчертаха, че промени в Конституцията се възможни само при консенсус между политическите формации в парламента и заявиха подкрепа на мнението на правосъдния министър, че е постигнат "изключително добър междинен резултат", тъй като вече има предпоставки съдебната реформа да мине на следващо ниво.

Разбира се усилията ни за реформиране на съдебната система е категорично свързана и с продължаването на борбата с корупцията. Ето защо още тази седмица Народното събрание ще разгледа на първо четене и Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. От ПГ на ГЕРБ сме уверени, че тези усилия трябва да продължат в посока засилване на нетолерантността към корупцията по всички нива в държавата и обществото, подчерта Цветан Цветанов. 

Той посочи като успешен пример в тази посока борбата с контрабандата и сивата икономика. Към днешна дата приходите за държавата са с над 2 млрд. лв. в сравнение със същия период миналата година, а очакванията за 2015 година са държавата да събере близо 800 млн. лв. само от ДДС повече от 2014 година.

Що се отнася до социалната реформа от ГЕРБ заявиха, че се стремят да създават реалистични очаквания у хората. Полагаме усилия да гарантираме адекватни спрямо икономическата ни среда и социалния статус на хората помощи и плащания.

През новата парламентарна сесия ПГ на ГЕРБ ще работи за промени в трудовото законодателство и за деинституционализация на социалните услуги за деца с увреждания и за деца, лишени от родителски грижи като крайната цел е постепенно и непрекъснато повишаване на жизнения стандарт на всички социални и възрастови групи от населението.

ГЕРБ категорично подкрепя модела на здравеопазване, който се характеризира с равномерно разпределение на ресурсите и равен достъп на хората до качествено здравеопазване и финансова предвидимост.
Приетите законодателни решения през миналата пленарна сесия дават практически резултат с повишаване на приходите от здравни вноски. Ще подкрепим въвеждането на задължителна здравна карта и финансово стабилизиране на системата, чрез ефективни нормативни решения за контрол на разходите за лекарства.
Категорично заявяваме, че ПГ на ГЕРБ ще следи за прозрачното представяне и консенсусно реализиране на структурните реформи в спешната и болничната помощ. Ще настояваме и за яснота при определянето на основния и на допълнителния пакет от медицински дейности като гаранция за правата на здравноосигурените лица, посочи Цветанов. 

Сред водещите приоритети на управляващите е и подържането на високо ниво на национална сигурност.

ПГ на ГЕРБ ще реагира с пакет от инициативи, за да се прекрати огромната национална трагедия, породена от постоянните тежки катастрофи по пътищата на страната. 

ПГ на ГЕРБ няма да подкрепи промени на изборното законодателство в последния момент, защото това не е в стила на демократичните традиции, нито пък е от полза за самия изборен процес.

На тези избори ГЕРБ отива за да спечели десета поредна победа. Това само доказва, колко последователни сме в усилията си да задържим доверието на избирателите си и какви усилия полагаме за да подържаме в добра форма местните си партийни структури. Убедени сме, че на местния вот ГЕРБ ще съумее да спечели поредния рунд в тежката си битка с популизма, заяви Цветанов. 

Ако приемем, че слоганите за кампаниите на една партия са есенциите на стремежите й, то политическият път на ГЕРБ би могъл да се опише по следния начин: ГЕРБ гарантира открито управление, за да докаже, че България може, ние имаме воля да градим страната си, защото вече няма време за губене, време е за стабилна България и за видими резултати. Последователността на политическите ни идеи ясно личи и от приемствеността на тези слогани през годините, а това е предпоставка за стабилно политическо бъдеще.
Иска ми се новият политически сезон да премине под знака на осъществените реформи, а не под знака на бламирането им. Защото ние от ГЕРБ ще окачествим като крачка назад всеки опит националният консенсус постигнат по важни обществени теми преди ваканцията да бъде изтъргуван предизборно. Краткосрочните малки победи на някои партии имат много висока цена, когато минират парламентарния консенсус. Време е хората да знаят кои депутати работят за обществения интерес и кои представляват предимно себе си в парламента. Време е да приемем с консенсус един модерен и работещ бюджет, да демонстрираме общи усилия за подобряване на икономическата обстановка и бизнес средата у нас, се посочва още в декларацията на ГЕРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.