• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Андрей Райчев: Корнелия Нинова даде на БСП втори живот

Андрей Райчев: Корнелия Нинова даде на БСП втори живот

/КРОСС/ „Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората си, тече смяна на поколенията и т.н. Тя нанася удар след удар, което показва силна опозиция. Борисов се е оттеглил във външната политика, а грешката на ГЕРБ е, че отвръща на същия терен. Това заяви в „Денят започна" на БНТ социологът Андрей Райчев. Той даде за пример проблемът с границата, който бе поставен и от филма на Елена Йончева. Вместо да отговори по същество на обвиненията, ГЕРБ атакуват с приватизацията, „Техноимпекс" и т.н.

„Българинът много добре знае, че това е смяна на разговора. ГЕРБ са най-дълго управлявала партия в България", посочи Райчев по повод опитите да управляващите да прехвърлят отговорността към предшествениците си.

„Ако някои иска да направи ревизия на прехода, това трябва да е за крайния резултат. Проверява се колко данъци и платил и разликата се прибира. Но те не правят това" подчерта социологът.
„ГЕРБ трябва да повярват, че имат силен противник, който рано или късно ще вземе властта. Нищо няма да стане с разследването на Корнелия Нинова", каза още Андрей Райчев.

Според политолога Антоний Гълъбов обаче „ГЕРБ успяват да наложат дневния ред. БСП реагира ситуационно. Тя отваря нови и нови теми без да постига напредък. Няма и електорално нарастване, въпреки усилията да се радикализира всяка тема."
„БСП не постига резултат. Свидетели сме на непрекъснато бърборене, което не води до резултат", смята Гълъбов.

Райчев опонира с факта, че БСП свали председателя на Народното събрание. „Сегашният парламент започна с оферта към Нинова: стани председател на НС. Борисов се представяше празник, който да започне с българското председателство. БСП не може да отнеме гласове от ГЕРБ. БСП има един милион, ГЕРБ - един милион и двеста хиляди гласа. БСП става победител, когато подкрепата за ГЕРБ падне. И е по-добре ГЕРБ да се съсредоточат върху класическата си пропаганда - строим и т.н., вместо да атакуват Нинова чрез приватизацията", посочи Райчев. „Задачата на БСП не е да кажат какво ще направим, ако сме на власт. Тяхната цел е да свалят властта."

По повод идеята за ревизия на прехода и приватизацията Гълъбов заяви: „Съществува усещане, че нещо е продадено на безценица. България трябваше да направи преход от неоколониална икономика към модерна. Ако теглим чертата, трябва да кажем какво се случи. Страните, ангажирани в СИВ, не водеха нормален икономически живот. Тази истина трябва да бъде чута. Голямото изнасяне на капитали предшестваше приватизацията от добре подготвени хора. Струва ми се обаче, че този разговор не може да стане през скандала."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дядка гледай напред не назад

12.12.2017 11:35:14

Анонимен

Детенце, ако го беше живял съветския живот - НИКОГА не би написал това!!!

12.12.2017 02:51:32

Анонимен

а ти кой живот искаш бе скотския съветски

11.12.2017 22:47:30

Анонимен

Ало,то пък е един живот !

11.12.2017 14:18:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.