• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за днес, 18 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 18 септември

/КРОСС/ *** София.
Президентът Росен Плевнелиев на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще връчи за втора поредна година наградата „Голямото семейство".

***
София.

В 12.15 ч. Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще приеме предизборната делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която пристига на двудневно посещение у нас. Делегацията на ПАСЕ ще бъде приета от държавния глава Росен Плевнелиев, от председателя на Конституционния съд и от председателя на Централната избирателна комисия.

***
София.

От 14 ч. вицепремиерът по икономическа политика и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева свиква заседание на Обществения съвет към Министерството на регионалното развитие в сградата на МРР.

***
София.
От 9 ч. Висшият съдебен съвет ще представи доклад за професионалните качества на кандидатите, номинирани да участват в конкурса за председател на ВКС

***
София.

От 10 ч. в сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще се проведе обществено обсъждане на "Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба №1/18.03.2013 г. за регулиране на цените на електрическата енергия".

***
София.
От 9.30 22 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк".
***
София.
От 9.30 ч. 26 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин.

***
София.

От 13.30 ч. 22 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Христо Байков.

***
София.

От 10 ч. Софийски апелативен съд ще разгледа жалбата на Цветан Василев срещу искането на прокуратурата за процесуална принуда и задържане под стража за 72 часа.

***
София.

От 10.30 ч. служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов ще присъства на отбелязване завършването на първи етап от изграждането на инфраструктурата на Икономическа зона София-Божурище (на територията на Икономическа зона).

***
София.

От 11.30 ч. Висшият административен съд ще разгледа жалбата от "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", с която коалицията иска отмяна на решението на ЦИК, което касае откриването на секции за гласуване извън България.

***
София.

От 10.30 ч., зам.-председателят на Селскостопанска академия проф. Лазар Козелов ще участва в откриването на Българо-полска научна конференция в Полския институт.


***
София.

От 11 ч. в Националната библиотека „Свeти Свети Кирил и Методий министър-председателят проф. Георги Близнашки ще откриe изложбата „Цар Самуил - величие и трагизъм".

***
София.

От 14 ч. работната група за организация на изброите в чужбина, ръководена от заместник-министър Катя Тодорова, ще даде брифинг в сградата на Министерство на вътрешните работи.

***
София.

От 15 ч. в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски дейности при възникнали геодинамични процеси и явления, засягащи републиканската пътна мрежа на територията на България".


***
София.

От 18.30 ч. в Националната художествена галерия министър-председателят проф. Георги Близнашки ще открие официално изложбата „Рисунки на Микеланджело от Каза Буонароти във Флоренция".

***
София.

От 11 ч. работните и служителите от „Напоителни системи" ЕАД ще излязат на протест. Шествието ще започне от 11 ч. от пл. „Александър Невски" по ул. „Оборище", ул."Георги Раковси", бул. „Цар Освободител" до Министерски съвет, където ще се проведе протестен
митинг.

***
София.

От 17 ч. във ВИП залата на Софийската опера и балет ще бъде дадена пресконференция на италиански бас Феручо Фурлането.

***
София.

От 18 ч. ще се проведе премиера на романа „Плашилото" от Романьола Мирославова на площада пред църквата "Св. Неделя" в центъра на града.

***
София.

От 18 ч. в сградата на „Betahaus" в София (ул. „Крум Попов" 56-58) ще бъде открита изложба с 20-те най-добри предложения за лого на президентските отличия „Джон Атанасов".

***
София.
От 18.30 ч. в Руски културно-информационен център ще се проведе обсъждане за
причините за тежката ситуация в Близкия Изток; за възможните изходи от тази трагична реалност. Участие ще вземат проф. Владимир Чуков, Линда Ауанис, Мариела Стоянова, Андрей Романов.

***
Благоевград.

От 14 ч. ще бъде открит Културно-туристически информационен център.

***
Варна.

Военноморските сили на Република България, Република Румъния и кораби от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) ще проведат съвместно учение от типа PASSEX югоизточно от град Констанца извън териториалните води на Република Румъния.

***
Кюстендил.

От 17.30 ч. в Килийното училище ще бъде представено книгата на Красимир Узунов „Бойните маршове на честта и славата на България".

***
Ямбол.

От 17.30 ч. ще бъде открита традиционна изложба, посветена на Деня на независимостта.

***
Мизия.

от 10 ч. пред сградата на общината в града ще започне благотворителната кампания „Топло сърце", инициатива на посолството на Израел в София, с активното участие на Българския Червен кръст, Организация на евреите в България „Шалом" и много израелски и български компании.

***
Добрич.

От 16 ч. ще отвори врати ремонтираният пенсионерски клуб „Европейски гласове".

***
Добрич.

От 19 ч. в храм „Св. Климент Охридски" ще се състои откриване на новото художествено осветление.

***
Търговище.

От 13.30 ч. ще се проведе пресконференция за представяне на Севда Ерменкова, назначена за Областен управител с решение на Министерския съвет от 10.09.2014г.

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ - 2014
***
София.
От 11 ч., кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 23, 24 и 25 МИР ще проведат редица инициативи в Столицата.
Водачът на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатът за народен представител Емануела Спасова ще съдействат за осигуряване на дарение на книги в читалищата „Г. С. Раковски", „Пробуда" и „Пенчо Славейков" в столичния район „Лозенец".
От 15 ч. пред МОЛ-София (вход от бул ."Опълченска") водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова ще представи акценти от управленската визия на ГЕРБ пред столичани на открита приемна в 15 ч. пред МОЛ-София (вход от бул ."Опълченска").
От 17 ч. Бъчварова ще отговаря на въпросите на граждани на предизборна шатра на ПП ГЕРБ, разположена на пазар „Герена" (вход от ул. "Тодорини кукли").
В столичния парк „Заимов" от 16:00 до 18 ч. кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 24 МИР Веселин Вучков ще запознае столичани с основните приоритети от управленската програма на ПП ГЕРБ.
От 19 ч. представителите на ПП ГЕРБ ще присъстват на благотворителен концерт, организиран от Столична Община в зала 1 на НДК.

***
Ямбол.
Представителите на ПП ГЕРБ в града ще открият приемни на ключови точки. Предизборните шатри на ГЕРБ могат да бъдат посетени до трети октомври включително, всеки ден от 16.00 до 19 ч..
***
Кърджали.
Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посети Област Кърджали.
В 10 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в офиса на партията в град Ардино, ул. „Търговска" № 12.
В 12.20 ч. Цветанов ще разговаря с граждани в офиса на ПП ГЕРБ в Крумовград на пл. „България" №25, както и на площада на града.
В 15:15 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Момчилград в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Панайот Волов" №1. В 16:15 ч. заместник-председателят на ГЕРБ ще разговаря с граждани в Кърджали по време на пешеходна разходка от Автогарата до паметника на Васил Левски в града. В 17 ч. Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ от Кърджали в кино комплекс „Орфей", партерен етаж.
В 18.30 ч. ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Кърджали. На площад „Освобождение" Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Кърджали листата на ГЕРБ за областта и основните приоритети от управленската програма на партията.

***
Варна.
От 10 ч. в Радио „Варна" Радан Кънев и други представители на Реформаторския блок ще дадат извънредна пресконференция за скандалната роля на прокуратурата в казуса КТБ.

***
Пазарджик.

От 10 ч. в регионалният пресклуб на БТА ще бъдат представени кандидатите за народни представители от региона на „Български национален съюз - НД".


***
Хасково.
От 13 ч. в регионалният пресклуб на БТА Пламен Марков, водач на листата на "Движение 21" ще представи останалите кандидати за народни представители, издигнати от партията.

***
Велико Търново.
От 13 ч. водачът на коалиция „БСП лява България" в града Мариана Бояджиева и представители на листата ще дадат пресконференция по актуални обществени теми в регионалният пресклуб на БТА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.