• 19 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8253
  •  GBP / BGN 2.3135
  •  CHF / BGN 2.0562
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
От 9.00 чака ще се проведе дискусионен форум за строителството през 2016г., на който ще бъдат представени възможностите на новия програмен период на ЕС. Форумът е организиран от Камарата на строителите.В него ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Поканен е и премиерът Бойко Борисов. Форумът ще се проведе в зала „Средец" на „София хотел Балкан".

***
София.
От 12.00 часа в ж.к. Люлин 10, ъгъла на бул. Петър Дертлиев и ул. Ген. Динчев (сп.Орион) С тържествен водосвет ще бъде открита новата сграда на Девета пожарна служба в София. На церемонията ще присъства ръководството на МВР и ГДПБЗН.

***
София.
От 18:00 ч. в мраморно фоайе на НДК ще бъде открита изложбата"Благотворителността през обектива" 2015.Директорът на Двореца Мирослав Боршош ще връчи лично голямата награда на победителя.

***
София.
От 9.30 часа - състав на СГС ще заседава по делото срещу срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин
09.30 часа - състав на СГС ще заседава по делото ще заседава Веселин Георгиев, Радослав Колев, Емилия Тончева.

***
София.
От 15.00 часа Фондация Програма Достъп до Информация организира Тринадесетата церемония по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам. Събитието ще се състои в Дома на Европа: София, ул. „Г.С. Раковски" 124.

***
София.
От 10:00 ч. в зала „Роял I" на София Хотел Балкан, пл. "Света Неделя" 5. Светослав Малинов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП, организира полудневна конференция на тема „Кризата с бежанците: новите европейски политики".

***
София.
От 18.00 часа Коалицията "За да остане природа в България" организира в зала „Мати-Д" в допълнителната сграда на НДК над кино „Люмиер" дискусия по проекта за ПУ на ПП "Витоша" на НПО експерти и граждани.

***
Созопол.
От 14.00 часа Асоциация „Жени без остеопороза" и Община Созопол организират Информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза.

***
Варна.
От 10.00 часа в Технически университет - Варна ще се състои официалното откриване на новата академична учебна година. На тържествен съвет в зала 114 от 10:30 ч. доц. д-р инж. Росен Василев - ректор на Техническия университет ще поздрави новите колеги и ще връчи грамоти на студентите, които са приети с най-висок състезателен бал за учебната 2015/16 година.

***
Варна.
От 10.00 часа тържествено ще бъде отбелязана 100-годишината от построяването на академичната сграда на Икономически университет - Варна. Събитието ще се състои в парадното фоайе на университета пред двете монументални платна, изработени от проф. Стоимен Стоилов специално за юбилея.
Веднага след това от 11:00 часа с почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Икономически университет - Варна ще бъде удостоен д-р Волфганг Шюсел. Церемонията ще се проведе в зала 122 в присъствието на академичната общност на университета, посланика на Австрия в България и много гости.

***
Каспичан/ Варна.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Каспичан, Варна и Разград. В Каспичан програмата на вицепрезидента предвижда посещение в ОУ „Христо Ботев", където заедно с учители, ученици, родители ще участва в дискусия на тема „Заедно можем да бъдем по-добри", както и посещение във фабриката за фаянсови изделия „Roca". По-късно във Варна през деня в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", Маргарита Попова ще даде начало на XVI фестивал на червенокръстките и здравни филми. Събитието е под патронажа на българския вицепрезидент.

***
София.
От 18.30 часа в двореца "Врана" на бул. Цариградско шосе, 9ти километър, д-р Христина Христова, председател на Института за семейна политика и министър на труда и социалната политика, 2003 - 2005 г. ви кани на откриването на фотографска авторска изложба на Пламен Трифонов. Под надслов „Градът като сцена", на премиерата си младият фотограф показва над 20 фотоса, запечатали мигове и усещания на градския живот, понякога весели, понякога тъжни, но винаги красиви.

***
Варна.
В 17:00 ч. в хотел „Лонгоз" ще се състои среща-разговор „Добре дошли" с известни български и чуждестранни гости в областта на киното, театъра и културния живот.
От 18:30 ч. ще бъде даден старт на филмовата надпревара.

***
Камчия.
От 18.30 часа в СОК „Камчия" ще се състои откриване на Червенокръстки филмов фестивал.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои концерт на камерен оркестър "Орфей"
***
Кюстендил.
От 19.00 часа в залата на общинския театър ще се състои представление на пиесата „Спанак с картофи".

***
Благоевград.
В зала № 5 на община Благоевград ще се проведе информационно събитие под надслов „Създаване на граждани в училищата". Предстои да бъде създаден образователен филм, посветен на спасяването на българските евреи по време на втората световна война, който има за цел да бъде включен в уроците по история.

***
Пловдив.
От 11.30 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие 71-ия Международен технически панаир в Пловдив. Събитието ще се състои пред Централния вход на панаирния град в Пловдив. В рамките на изложението ще бъдат представени последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, строителство, електроника, автомобилостроене, информационни технологии, софтуер, енергетика, екология и други.

***
Благоевград.
От 10:30 ч. в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе информационно събитие под надслов „Създаване на граждани в училищата".

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015 г.

***
Благоевград.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Благоевград. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, кандидати за кметове и общински съветници. В 08:45 часа Цветан Цветанов ще присъства на тържествен водосвет в църквата „Св. Иван Рилски" в Кресна, с който ще бъде открита кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Кресна Атанас Махлелиев.
В 09:35 часа Цветанов и кандидатът за кмет Атанас Махлелев ще проведат среща с местния бизнес в Кресна в зала 1 на Общината. В 10:35 часа зам.-председателят на ГЕРБ и Махлелев ще посетят завод „Енергоремонт" в Кресна.
В 11:20 Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на квартал Микрево на площада на град Струмяни. Ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Струмяни Ваня Илиева. В 12:05 часа ще посетят цеха за обработка на мрамор в Струмяни. В 12:35 Цветан Цветанов и Ваня Илиева ще разговарят с работниците от шивашкия цех в с. Илинденци.
В 14:20 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще направи посещение на шивашкия цех в Промишлена зона-Сандански. Ще го придружава Кирил Котев - кандидат на ГЕРБ за кмет на Сандански.
В 15:35 часа Цветанов ще се разходи по централната улица на град Петрич, където ще разговаря с граждани. С него ще бъде кандидатът за кмет на Петрич Димитър Бръчков. В 16:05 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ ще проведе работна среща с кандидатите на ГЕРБ в Петрич в зала №1 в сградата на Общината. В 16:45 часа Цветан Цветанов и Димитър Бръчков ще направят обиколка на пътното трасе между село Първомай и село Кърналово.
В 18:30 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие за област Благоевград. На площад „Гоце Делчев" в град Благоевград председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Кюстендил кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, кандидати за кметове и за общински съветници от областта.

***
Карлово.
От 12.30 часа д-р Емил Кабаиванов - кандидат за кмет на община Карлово ще даде пресконференция за представяне на кандидатите за кметове. Събитието ще се проведе в дала „Васил Караиванов".

***
Каварна.
От 12.30 часа кандидатът за кмет на община Каварна от ПП ГЕРБ Веселин Влаев открива кампанията си. Събитието ще се проведе в офиса на ПП ГЕРБ - Каварна на ул. „Добротица" 28.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа ПП ГЕРБ - Пазарджик ще открие официално предизборната си кампания за кмет на община Пазарджик с водосвет в църквата „Св. Св. Константин и Елена". От 17,30 ще бъде открит и Предизборният щаб на ПП ГЕРБ на ул. „Хан Крум" № 15.

***
Пазарджик.
От 19.30 часа ГЕРБ-Поморие официално ще открие кампанията си със спектакъла „Силата на България"

***
Габрово.
От 11.00 часа ГЕРБ в област Габрово ще открие кампанията си с молебен за благополучието на региона и здравето на жителите му. Молебенът ще бъде отслужен в църквата „Успение на Пресвета Богородица". На пресконференция в 13.00 ч. кандидатите за кметове на общини ще представят основните си акценти в програмите.

***
Варна.
От 11.00 часа в хотел "Черно море" ще се състои официалното откриване на кампанията на ПП НФСБ за изборите за местна власт в Община Варна. Специален гост на откриването ще бъде председателят на партията и народен представител от НФСБ Валери Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.