• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ревизоро: „Ало, Ваньо” е най-малкият проблем

Ревизоро: „Ало, Ваньо” е най-малкият проблем

/КРОСС/ Назначаването на Ваньо Танов за шеф Агенция „Митници", какъвто той вече беше при управлението на ГЕРБ, е услуга на президента Росен Плевнелиев към БСП и ДПС и вреди на ГЕРБ, заяви бившият директор на агенцията Емил Иванов-Ревизоро в интервю за BTV.

„Бойко е жертва на предателствата на собствените си кадри", коментира още Иванов. Именно този ход означава, че Борисов не кадрува в служебния кабинет, каза той в коментар на съмненията за това, появили се след смените на петима областни управители от кабинета „Близнашки" и назначаването на кадри на ГЕРБ на много постове, включително във втория ешелон на властта.

„Ако Борисов кадрува, ще направи ли обединена опозиция срещу себе си 45 дни преди изборите?", попита Емил Иванов.

„Ако президентът е арбитърът, съдията на мача, той още в първата минута, 45 дена по-рано, каза Бойко да стои на вратата и всички да му бият дузпи. Всички останали партии играят срещу Бойко, който е на дузпата и ако някой му вкара гол, Бойко веднага ще загуби", обясни бившият шеф на митниците.

„Трябваше да имаме един съдия на мача, който да реферира честно - реферът е президентът, а когато съдията играе срещу тебе, нищо не можеш да направиш", продължи Емил Иванов.

Той направи аналог между назначението на Ваньо Танов и аферата с бюлетините в печатницата в Костинброд в деня за размисъл преди вота на 12 май 2013 г.: „Случилото се в Костинброд доведе до отлив на гласове, което раздели ГЕРБ от онези няколко мандата, необходими за мнозинство. В момента президентът рискува за втори път ГЕРБ да не се добере до властта - той направо взе властта от ръцете на Бойко и я даде на БСП и ДПС".

Според него изтеклите разговори между Танов и Борисов, довели до знаковия за управлението на ГЕРБ скандал „Ало, Ваньо", са „най-малкият проблем".

„Ако Танов беше много успешен началник, Борисов щеше да го номинира за депутат и миналата година, и сега. Както виждате, не го е номинирал. Освен това Танов свърши и добри, и лоши неща и неслучайно миналата година имаше предсрочни избори. Ако тогава премиерът Борисов имаше достатъчни приходи, нямаше да тегли заем, за да се разплати със земеделските производители заради онези закъснели 800 млн. лв. от ЕС", посочи Емил Иванов.

„Ваньо Танов се явява победител в Шампионската лига по най-много автоголове", продължи с футболните сравнения бившият митнически шеф и определи назначението му като готова линия за предизборната кампания на опонентите на ГЕРБ „Аз ако съм опозиция, за мен ще е лесно всеки ден да размазвам Ваньо Танов и да вредя на ГЕРБ - ще припомням Свиленград, местенето на Митниците в Русе, ще припомням цигари, горива", допълни той.

По думите му, президентът Росен Плевнелиев също е губещ от това назначение, защото е бил избран с гласовете на ГЕРБ и на следващите президентски избори ще му трябва отново партийната подкрепа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.