• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Цветанов: Всеки един трябва да направи така, че изборите да са честни

Цветанов: Всеки един трябва да направи така, че изборите да са честни

София /КРОСС/ Участваме в тази кампания както сме участвали във всички досега - позитивно и с реални политики. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Централната избирателна комисия, след регистрирането на листата на ГЕРБ с кандидати за членове на Европейския парламент за изборите на 25 май. Цветанов бе категоричен, че днешните управляващи и днешното парламентарно мнозинство трябва да поемат отговорност за всички пороци в Изборния кодекс, които излизат на дневен ред. „За нас е важно, че всеки един трябва да направи така, че изборите да бъдат честни. И се надяваме, че днешните управляващи ще бъдат по-спокойни", посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов подчерта, че не е нормално този Изборен кодекс да бъде приет 63 дни преди планирани редовни европейски избори. „Това, което ни обещаваха през месец май миналата година, че основната приоритетна задача на това Народно събрание ще бъде приемането на Изборния кодекс в рамките на 3-4 месеца, не се случи и всъщност Мая Манолова трябва да обясни защо има тези пороци в закона и защо се оказа, че над 80% от този Изборен кодекс се припокрива с предишния", заяви Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че трябва да се търси законодателна промяна по отношение на събирането на подписи за регистрация на партиите в ЦИК. „Това, което ние обмисляме в партия ГЕРБ, е когато има по Закона за политическите партии задължение партиите да имат своите регистри със своите членове, а ние имаме над 78000 членове, може би не е необходимо да има задължение участващите в избори да събират подписи, защото 2500 е минимумът. И в тази връзка смятаме, че това може да отпадне като задължение за партиите, които участват активно в политическия живот на страната. Това са партии, които имат своите регистри по задължение, и които имат съответните задължения да администрират лични данни. В ГЕРБ имаме такива разрешения и в тази посока смятаме, че това трябва да отпадне като условие за регистриране в едни избори", обясни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.