• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Всеки четвърти глас на изборите бил купен или повлиян от страх и принуда

Всеки четвърти глас на изборите бил купен или повлиян от страх и принуда

/КРОСС/Около 25 на сто от вота беше купен или корпоративен, каза снощи съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, коментирайки по БНТ резултатите от последните местни избори. Той беше гост в предаването „Още от деня".

Г-н Зеленогорски отбеляза, че не само електронното гласуване, но и машинното преброяване (при сегашния начин на гласуване) би позволило по-добра организация на изборите. Той не скри, че е недоволен от броенето на гласовете.

„Аз смятам, че в цялата страна преференциите не се брояха и не се отразяваха по съответния ред - каза г-н Зеленогорски. - Поради тази причина ние сме подали жалби, включително и в София за преброяване на преференциите."

„Ние сме за преференциите и винаги сме го казвали, въпросът е обаче това да бъде отразяване обективно. Защото в момента има множество сигнали за хора, които са гласували сами за себе си преференциално, а после не намират в протокола собствената си преференция. Това е пълен абсурд."

„Аз мисля, че за съжаление в България има, според „Прозрачност без граници" около 25 процента корпоративен и купен вот" - подчерта съпредседателят на РБ. От посочения процент следва, че всеки четвърти глас е или продаден, или пуснат под натиска на зависимост или принуда.Той каза, че спречкванията между ГЕРБ и реформаторите вече отшумяват и сега се търси сътрудничество в управлението на общините, и даде примери: „В Пловдив, да кажем, кметът е от ГЕРБ, а председателят на Общинския съвет е от Реформаторския блок. В Плевен снощи беше избран председателя на Общинския съвет от ГЕРБ. Ние, както в Плевен, така и на други места, където имаме кметове ще търсим широки дясноцентристки мнозинства."

Г-н Зеленогорски, който три мандата беше кмет на Плевен (през 1999 - 2011 г.), направи лаконичен анализ на „големия и тежък проблем през последните 4 години" там.

„Малки бизнес партии - каза той, - които аз бих нарекъл по-скоро бизнес групировки, влизащи в споразумение с големия партньор, му извиваха ръцете и буквално рекетираха целия град... Сега при положение, че ГЕРБ има 10, ние имаме 9 съветника, при положение, че и БСП със своите пет съветника биха желали да работят за Плевен, всички тези интересчийски партии ще бъдат отстранени".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Щом е така да искат касиране на изборите!

12.11.2015 11:32:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.