• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Великденски надбавки ще има за пенсионерите с пенсии под 314 лв.

Великденски надбавки ще има за пенсионерите с пенсии под 314 лв.

/КРОСС/Ще отпуснем великденски надбавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв., това ще коства около 51 млн. лв. Това стана ясно на пресконференция в Министерския съвет от думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, който обобщи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му.

"Когато прекрачих в голямата политика, един ваш колега ме зашлеви със следната фраза - „Добрата новина не е новина", разказа премиерът. - Няма да го забравя. Оттогава минаха 16 години и ми се струва, че вече не е съвсем така. Измина един месец от встъпването на служебния кабинет и реших, че е редно да направим един много кратък преглед на добрите неща, които сме направили. Едно от добрите неща е, че първите два месеца финансовите резултати са много добри. По-добри от 2016 г.", обясни Герджиков.

По думите му това е дало основание след разчети на финансовото министерство да се установи, че могат да се дадат великденски добавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв. Той уточни, че това ще коства около 51 млн. лв.

До 26 март служебният кабинет няма да излъчва еврокомисар. 

Ако след изборите не се състави правителство, Герджиков ще излъчи еврокомисар. От 1 януари нямаме еврокомисар, припомни още премиерът.

Миналата седмица Огнян Герджиков обяви, че служебното правителство няма да излъчва еврокомисар. Той обаче не изключи подобна кандидатура да бъде излъчена на по-късен етап.

Герджиков вече няколко пъти обяви, че е "за" скорошно решаване на въпроса, за да не изпада страната в трудна ситуация месеци преди да поеме председателството на Съвета на ЕС.

Външният министър Ради Найденов пък е на мнение, че е важно кой ще излъчим за еврокомисар, а не кога.

В отговор на въпрос дали този кабинет ще подаде молбата ни за членството в чакалнята на Еврозоната, Герджиков коментира, че ЕРМ 2 май ни се размина.

Имам амбицията служебен кабинет да направи тази стъпка. България отговаря на 3 от 4 критерия, посочи Герджиков.

Миналата седмица премиерът коментира, че се работи по въпроса служебният кабинет да подаде кандидатурата ни за Еврозоната. Стана ясно, че няма никакви пречки това да бъде сторено от служебно правителство.

Това е политически въпрос, обясни Огнян Герджиков процеса на присъединяване към европейския валутен механизъм. Министър-председателят обаче не знае дали амбицията му ще се осъществи. Към днешна дата не мога да гарантирам, поясни Герджиков.

По време на отчета за първия един месец от встъпването в длъжност стана ясно, че този кабинет не е първенец по чистка. Кабинетът "Софиянски" отстранил повече хора.

За машинния вот Огнян Герджиков поясни, че касиране на изборите може да има, ако гражданите не са могли да упражнят правото си на глас, а самите избори не са проведени честно. Не виждам пречка да се гласува с хартиена бюлетина, каза Огнян Герджиков. Няма да се учуди обаче ако се атакуват резултатите за изборите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.