• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Герджиков: Подготвям папка с препоръки за бившия и бъдещ премиер Борисов

Герджиков: Подготвям папка с препоръки за бившия и бъдещ премиер Борисов

/КРОСС/ „Подготвям една папка за следващия кабинет, който ще бъде оглавяван от бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Тази папка ще съдържа много препоръки към неговия кабинет и в нея ще намерят място и проблемите на Западните покрайнини". Това обяви служебният министър-председател Огнян Гержиков на пресконференция след среща с националния съвет на българското малцинство в Босилеград.

"Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме. Аз ще ходатайствам пред него да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите да бъдат решавани", посочи Герджиков, цитиран от „24 часа".

Той допълни, че сред проблемите, отнасящи се до Западните покрайнини са и тези, свързани с образованието и с икономиката.

"България има и държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на Европейския съюз, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглежда различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно", каза още проф. Герджиков

Служебният премиер допълни, че е нормално да има противоречия между две съседни държави, но изтъкна, че ние не трябва да се вторачваме само в противоречията.

"Напротив - ние сме длъжни да установим възможно най-добри взаимоотношения. От наша страна това се е демонстрирало многократно. Надявам се, че такова положително отношение ще усетим и когато се срещнем с вицепремиера на Сърбия - Ивица Дачич, с когото ще обсъдим двустранните отношения", каза Герджиков.

Той посочи още, че ще гарантира готовността на страната ни да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави, тъй като ние вече сме минали по този път.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.